Overslaan en naar de inhoud gaan

De week in beeld: chaos op Limburgse wegen

Geplaatst opzaterdag 17 januari 2015 - 12:09

In de derde week van januari was het een totale chaos op de Limburgse wegen. Op het water was het niet veel beter gesteld. Voor de vierde keer in drie maanden ging een jachthaven in vlammen op.

De ellende op de Limburgse wegen begon woensdagochtend rond 06:30 uur.

Zeep op A2
Een vrachtwagen reed dwars door de vangrails op de A2 bij Echt. De snelweg lag bezaaid met de verloren lading zeep. De A2 werd in beide richtingen uren afgesloten waardoor een verkeersinfarct onstond op het Limburgs wegennetwerk.

Woensdag: chaos op de A2 bij Echt
Foto: ANP/Persbureau GinoPress

Zoutzuur op A73
Net na het middaguur was het weer raak. Dit keer op de A73. Een vrachwagen botste achterop een tankauto die zoutzuur vervoerde. Bij het ongeval spoot de gevaarlijke stof uit de beschadigde tank waarbij veel rook vrij kwam. Het luchtalarm in de regio Roermond ging af. Bewoners in de wijk Merum moesten ramen en deuren gesloten houden. Nadat de A2 al deels eruit lag werd ook de A73, ter hoogte van Linne, in beide richtingen afgesloten.

Foto: Martin Mulder

Nog een ongeval op A73
Woensdagavond rond 19:15 uur was voor de derde keer die dag een vrachtwagen betrokken bij een ongeval. Een tankwagen knalde achterop een file op de A73 waarbij de chauffeur ernstig gewond raakte. De opruimwerkzaamheden duurden de hele nacht. Pas vrijdag waren de verkeersperikelen voorbij.

Foto: Fer Traugott

Weer een jachthaven in brand
Nadat er eerder jachthavens in Roermond, Herten en Ohé en Laak in vlammen opgingen, stond donderdagochtend jachthaven Comfortparc aan de Waage Naak in Wessem in lichterlaaie. De brand brak rond 04:40 uur uit. De politie onderzoekt of er verband is tussen de vier branden.

Er was in 2014 en 2015 brand in vier jachthavens, zoals hier in Wessem.
Foto: Fer Traugott

Gebruik je de app? Bekijk de foto's van 'week in beeld' bovenaan in de mediabox.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Trouwen met de operatieassistente
De week in tweets: het rijdt niet
Achter de rookwolken schijnt de zon
SSSSST... HIER RIJPEN KERSEN!
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen