Overslaan en naar de inhoud gaan

De week in beeld: chaos op Limburgse wegen

Geplaatst opzaterdag 17 januari 2015 - 12:09

In de derde week van januari was het een totale chaos op de Limburgse wegen. Op het water was het niet veel beter gesteld. Voor de vierde keer in drie maanden ging een jachthaven in vlammen op.

De ellende op de Limburgse wegen begon woensdagochtend rond 06:30 uur.

Zeep op A2
Een vrachtwagen reed dwars door de vangrails op de A2 bij Echt. De snelweg lag bezaaid met de verloren lading zeep. De A2 werd in beide richtingen uren afgesloten waardoor een verkeersinfarct onstond op het Limburgs wegennetwerk.

Woensdag: chaos op de A2 bij Echt
Foto: ANP/Persbureau GinoPress

Zoutzuur op A73
Net na het middaguur was het weer raak. Dit keer op de A73. Een vrachwagen botste achterop een tankauto die zoutzuur vervoerde. Bij het ongeval spoot de gevaarlijke stof uit de beschadigde tank waarbij veel rook vrij kwam. Het luchtalarm in de regio Roermond ging af. Bewoners in de wijk Merum moesten ramen en deuren gesloten houden. Nadat de A2 al deels eruit lag werd ook de A73, ter hoogte van Linne, in beide richtingen afgesloten.

Foto: Martin Mulder

Nog een ongeval op A73
Woensdagavond rond 19:15 uur was voor de derde keer die dag een vrachtwagen betrokken bij een ongeval. Een tankwagen knalde achterop een file op de A73 waarbij de chauffeur ernstig gewond raakte. De opruimwerkzaamheden duurden de hele nacht. Pas vrijdag waren de verkeersperikelen voorbij.

Foto: Fer Traugott

Weer een jachthaven in brand
Nadat er eerder jachthavens in Roermond, Herten en Ohé en Laak in vlammen opgingen, stond donderdagochtend jachthaven Comfortparc aan de Waage Naak in Wessem in lichterlaaie. De brand brak rond 04:40 uur uit. De politie onderzoekt of er verband is tussen de vier branden.

Er was in 2014 en 2015 brand in vier jachthavens, zoals hier in Wessem.
Foto: Fer Traugott

Gebruik je de app? Bekijk de foto's van 'week in beeld' bovenaan in de mediabox.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Trouwen met de operatieassistente
De week in tweets: het rijdt niet
Achter de rookwolken schijnt de zon
SSSSST... HIER RIJPEN KERSEN!
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen