Overslaan en naar de inhoud gaan

De vlag uit, de cup in handen: Sam Schröder is weer thuis

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 17:04

Sam Schröder is, met grandslamzege op zak, weer thuis. "Maar het zal nog wel een paar dagen duren totdat ik het besef", zegt de rolstoeltennisser.

De uit Geleen afkomstige Schröder wist als debutant op de US Open direct de hoofdprijs te pakken. En dus kon de vlag uit in Maastricht, waar Schröder woont.

Wereldtop
De rolstoeltennisser heeft nu in 2020 de nummers een, twee en drie van de wereld verslagen. Sterker nog: de Limburger neemt vanaf dinsdag de derde plaats op de wereldranglijst over.

Roland Garros
Schröder hoopt over twee weken een passend vervolg aan de zege te kunnen geven. Dan staat met Roland Garros immers het volgende grandslamtoernooi op de rol. Hij is echter nog niet zeker van een plek in het toernooischema.

Wildcard
De nummers één tot en met drie van de wereld worden weliswaar automatisch toegelaten, maar de balans voor het Franse toernooi werd opgemaakt vóórdat Schröder de derde plaats op de ranking innam. Hij moet dus hopen op een wildcard. "Ik hoop het binnen een paar dagen te weten", aldus Schröder, die wel al zeker is van een plek op de Australian Open.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen