Overslaan en naar de inhoud gaan

De vlag uit, de cup in handen: Sam Schröder is weer thuis

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 17:04

Sam Schröder is, met grandslamzege op zak, weer thuis. "Maar het zal nog wel een paar dagen duren totdat ik het besef", zegt de rolstoeltennisser.

De uit Geleen afkomstige Schröder wist als debutant op de US Open direct de hoofdprijs te pakken. En dus kon de vlag uit in Maastricht, waar Schröder woont.

Wereldtop
De rolstoeltennisser heeft nu in 2020 de nummers een, twee en drie van de wereld verslagen. Sterker nog: de Limburger neemt vanaf dinsdag de derde plaats op de wereldranglijst over.

Roland Garros
Schröder hoopt over twee weken een passend vervolg aan de zege te kunnen geven. Dan staat met Roland Garros immers het volgende grandslamtoernooi op de rol. Hij is echter nog niet zeker van een plek in het toernooischema.

Wildcard
De nummers één tot en met drie van de wereld worden weliswaar automatisch toegelaten, maar de balans voor het Franse toernooi werd opgemaakt vóórdat Schröder de derde plaats op de ranking innam. Hij moet dus hopen op een wildcard. "Ik hoop het binnen een paar dagen te weten", aldus Schröder, die wel al zeker is van een plek op de Australian Open.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen