Overslaan en naar de inhoud gaan

De vijf hoogtepunten van Serious Request 2015

Geplaatst opvrijdag 25 december 2015 - 11:05

De editie 2015 van Serious Request trok de afgelopen week veel aandacht. Heerlen was even het brandpunt van de media-aandacht. Maar wat waren nu de hoogtepunten, daar in het Glazen Huis?

Hieronder de 5 momenten waarom Serious Request 2015 herinnerd zal worden.

5. Heel Nederland hoort Limburgs lullen
'De wouten', 'Maak dich gein dieke bein' en 'Dao gaon we'. Zomaar een paar van de uitspraken die woensdag in de namiddag op de landelijke radio te horen waren. Er was ruim 1000 euro voor nodig, maar heel even hoorde heel Nederland dus Limburgs lullen. Het was overigens NOS op 3-nieuwslezer Michel Coenen die de Limburgse versie van het nieuws voor zijn rekening nam. In het dialect van Baarlo om precies te zijn, want daar komt Michel vandaan.

Nieuwslezer Michiel Coenen leest in het Limburgs.

4. Huwelijk in Glazen Huis
Renate en Bart beleefden 'de mooiste dag van hun leven' woensdagavond in het Glazen Huis in Heerlen. Met Giel Beelen als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en onder het toeziend oog van Paul Rabbering en Domien Verschuuren, beloofden de tortelduifjes elkaar eeuwige trouw.

ANP
Huwelijksvoltrekking in het Glazen Huis in Heerlen.
Foto: ANP

3. Heerlen gaat helemaal los
Een uurtje knallen en springen. Met bijbehorende feestverlichting, confettikanonnen en de dj's zelf achter de draaitafel, was het maandag een uur lang groot feest op het Pancratiusplein. Een avondje dat ook de enigszins verzwakte dj's dat beetje broodnodige energie gaf. Of zoals Domien het verwoordde: "Ik wist niet dat ik dit nog in me had." En zelfs ervaren Glazen Huis-rot Giel Beelen bleek euforisch na afloop. "Heerlen bedankt! Dit gaan we niet snel vergeten."

2. Daar is Lot weer
Ze gaat tegenwoordig door het leven als 'het vriendinnetje van Domien'; de 5-jarige Lot uit Landgraaf. Met haar aanstekelijke enthousiasme en dagelijkse praatje met de dj's veroverde ze niet alleen de harten van de drie mannen in het huis - Domien voorop -, maar ook die van de vele kijkers. Die kwamen in actie en vergaarden binnen 24 uur ruim 6000 euro zodat de schattige Lot, Domien in de ochtend wakker mocht maken.

Video: YouTube/ 3FM

1. Paul Rabbering in tranen
Zonder twijfel het meest ontroerende moment van Serious Request 2015: Paul Rabbering die brak toen de nabestaanden van Kiki (25) en Giuseppe (26) bij de microfoon verschenen. Het jonge stel kwam in april om het leven bij een frontale botsing met een spookrijder op de A2 bij Beek. Dat de nabestaanden geld inzamelden voor het goede doel, zorgde er in combinatie met de witte ballonnen die de lucht ingingen en het nummer 'Nothing' van Editors voor dat Rabbering het niet droog hield.

Gebruik je de app? Kijk dan voor foto's en video's in de mediabox.

Lees hier alle berichtgeving over Serious Request.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Breda volgt Heerlen op als gaststad Glazen Huis
Kerst Kerstmarkt Winter
Kerstmarkt Heerlen keert na vijftien jaar weer terug
ANP, Giel Beelen
Giel Beelen wil zich laten opsluiten in Heerlen
'Heel Limburg trots op het Glazen Huis in Heerlen'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen