Overslaan en naar de inhoud gaan

'De verkiezingen moeten geen slachtpartij worden'

Geplaatst opzaterdag 27 juni 2020 - 18:00

Martijn van Helvert wil niet dat de verkiezingen om het lijsttrekkerschap van het CDA een slachtpartij worden.

Dat zegt hij zaterdag in het programma L1mburg Centraal. "We zijn het over veel zaken met elkaar eens."

Asscher versus Samsom
"Het moet geen slachtpartij worden zoals destijds Asscher en Samsom. Daar zijn heel lelijke dingen over elkaar gezegd. Wij zijn alle vier CDA'ers, wij zijn het over een aantal zaken gewoon met elkaar eens", aldus Van Helvert, die vrijdag officieel door het partijbestuur werd voorgedragen als een van de vier kandidaten voor het lijsttrekkerschap van de partij voor de verkiezingen in 2021.

Lees ook: Martijn van Helvert voorgedragen door CDA-bestuur

"Het is niet dat ik de andere kandidaten wil afkraken omdat ze iets niet goed doen. Ik vind dat ze heel goed zijn in wat ze doen."

Weinig steun uit provincie
Zaterdagochtend sprak CDA-prominent Ger Koopmans zijn voorkeur uit voor Hugo de Jonge en niet voor zijn provinciegenoot Van Helvert. "Het is fijn om iemand als Ger Koopmans achter mij te hebben staan, maar ieder lid beslist zelf op wie hij of zij stemt", zegt Van Helvert in een reactie.

Video: L1

Lees ook: Geen steun Koopmans voor kandidaat-lijsttrekker Van Helvert

Ook voorzitter Harold Schroeder van het CDA Limburg spreekt zich niet openlijk uit voor Van Helvert als lijsttrekker. "Het enige wat ik erover kwijt wil, is dat ik op een van de mannelijke kandidaten ga stemmen." De CDA'er laat weten dat de afdeling Limburg geen stemadvies aan haar leden gaat uitbrengen.

Lijsttrekkersverkiezing
De uit Sittard afkomstige Van Helvert neemt het tijdens de lijsttrekkersverkiezingen op tegen vice-premier Hugo de Jonge, staatssecretaris Mona Keijzer en Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. De leden van het CDA kunnen zich tussen 6 en 9 juli digitaal uitspreken over de definitieve lijsttrekker.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen