Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

De strijd is begonnen: inzamelen voor de Voedselbank

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 20:43

De strijd om zoveel mogelijk lang houdbare producten in te zamelen voor de Voedselbank is weer begonnen.

Hoewel de officiële aftrap zondag wordt gegeven tijdens de 11evande11e in Maastricht, is in Beek de eerste inzamelingsactie al van start gegaan. Bij een supermarkt in winkelcentrum Makado is Hein Coumans donderdag begonnen met het inzamelen van spullen.

Dwarslaesie
Coumans heeft een dwarslaesie, maar is ondanks die handicap ieder jaar een van de beste collectanten voor de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'. Hein werd in 2007 getroffen door een incomplete dwarslaesie. Sindsdien kan hij niet meer lopen.

Heintje de Kip
Veel mensen in de omgeving kennen hem als 'Heintje de Kip'. Coumans was tot 1996 een bekende poelier in Stein. Met zijn actie haalt hij niet alleen veel producten op voor de Voedselbank, hij wil ook andere mensen inspireren. "Ze vragen me wel eens waarom ik dit doe. Ik zit toch in een rolstoel. Maar ik wil juist laten zien dat je goed mee kunt functioneren", legt hij uit.

Recordopbrengst
De actie 'L1 Samen voor de Voedselbank' leverde vorig jaar een recordopbrengst van 315.139 producten op. Dat waren er bijna 100.000 meer dan in 2016. De totale opbrengst uitgedrukt in geld komt neer op ruim een half miljoen euro.

Liveshow
Alle Limburgers worden komende periode opgeroepen om inzamelingsacties te bedenken en zoveel mogelijk lang houdbare producten te verzamelen. Van woensdag 5 tot en met donderdag 13 december staat L1 volledig in het teken van de actie. In een liveshow op televisie wordt op de laatste avond het resultaat gepresenteerd.

De nu al begonnen actie van Hein Coumans loopt tot en met zondag 18 november.

Doe ook mee en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'. Kijk voor alle informatie op L1.nl/voedselbank en meld je actie aan.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen