Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

De strijd is begonnen: inzamelen voor de Voedselbank

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 20:43

De strijd om zoveel mogelijk lang houdbare producten in te zamelen voor de Voedselbank is weer begonnen.

Hoewel de officiële aftrap zondag wordt gegeven tijdens de 11evande11e in Maastricht, is in Beek de eerste inzamelingsactie al van start gegaan. Bij een supermarkt in winkelcentrum Makado is Hein Coumans donderdag begonnen met het inzamelen van spullen.

Dwarslaesie
Coumans heeft een dwarslaesie, maar is ondanks die handicap ieder jaar een van de beste collectanten voor de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'. Hein werd in 2007 getroffen door een incomplete dwarslaesie. Sindsdien kan hij niet meer lopen.

Heintje de Kip
Veel mensen in de omgeving kennen hem als 'Heintje de Kip'. Coumans was tot 1996 een bekende poelier in Stein. Met zijn actie haalt hij niet alleen veel producten op voor de Voedselbank, hij wil ook andere mensen inspireren. "Ze vragen me wel eens waarom ik dit doe. Ik zit toch in een rolstoel. Maar ik wil juist laten zien dat je goed mee kunt functioneren", legt hij uit.

Recordopbrengst
De actie 'L1 Samen voor de Voedselbank' leverde vorig jaar een recordopbrengst van 315.139 producten op. Dat waren er bijna 100.000 meer dan in 2016. De totale opbrengst uitgedrukt in geld komt neer op ruim een half miljoen euro.

Liveshow
Alle Limburgers worden komende periode opgeroepen om inzamelingsacties te bedenken en zoveel mogelijk lang houdbare producten te verzamelen. Van woensdag 5 tot en met donderdag 13 december staat L1 volledig in het teken van de actie. In een liveshow op televisie wordt op de laatste avond het resultaat gepresenteerd.

De nu al begonnen actie van Hein Coumans loopt tot en met zondag 18 november.

Doe ook mee en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'. Kijk voor alle informatie op L1.nl/voedselbank en meld je actie aan.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen