Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

De strijd is begonnen: inzamelen voor de Voedselbank

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 20:43

De strijd om zoveel mogelijk lang houdbare producten in te zamelen voor de Voedselbank is weer begonnen.

Hoewel de officiële aftrap zondag wordt gegeven tijdens de 11evande11e in Maastricht, is in Beek de eerste inzamelingsactie al van start gegaan. Bij een supermarkt in winkelcentrum Makado is Hein Coumans donderdag begonnen met het inzamelen van spullen.

Dwarslaesie
Coumans heeft een dwarslaesie, maar is ondanks die handicap ieder jaar een van de beste collectanten voor de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'. Hein werd in 2007 getroffen door een incomplete dwarslaesie. Sindsdien kan hij niet meer lopen.

Heintje de Kip
Veel mensen in de omgeving kennen hem als 'Heintje de Kip'. Coumans was tot 1996 een bekende poelier in Stein. Met zijn actie haalt hij niet alleen veel producten op voor de Voedselbank, hij wil ook andere mensen inspireren. "Ze vragen me wel eens waarom ik dit doe. Ik zit toch in een rolstoel. Maar ik wil juist laten zien dat je goed mee kunt functioneren", legt hij uit.

Recordopbrengst
De actie 'L1 Samen voor de Voedselbank' leverde vorig jaar een recordopbrengst van 315.139 producten op. Dat waren er bijna 100.000 meer dan in 2016. De totale opbrengst uitgedrukt in geld komt neer op ruim een half miljoen euro.

Liveshow
Alle Limburgers worden komende periode opgeroepen om inzamelingsacties te bedenken en zoveel mogelijk lang houdbare producten te verzamelen. Van woensdag 5 tot en met donderdag 13 december staat L1 volledig in het teken van de actie. In een liveshow op televisie wordt op de laatste avond het resultaat gepresenteerd.

De nu al begonnen actie van Hein Coumans loopt tot en met zondag 18 november.

Doe ook mee en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'. Kijk voor alle informatie op L1.nl/voedselbank en meld je actie aan.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen