Overslaan en naar de inhoud gaan

De Smet keert niet terug bij Eaters

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2020 - 9:39

IJshockeyer Yoren de Smet speelt met ingang van het komende seizoen voor Liège Bulldogs.

De aanvaller kwam in de afgelopen jaargang uit voor Microz Eaters Geleen, maar de Belg keert nu terug op het oude nest. De Smet (25) kwam een jaar geleden naar Geleen om met Eaters prijzen te pakken, maar de ploeg greep ondanks een coachwissel uiteindelijk op alle fronten naast het eremetaal.

'Verwachtingen lagen hoger'
"We weten allemaal dat onze verwachtingen hoger lagen maar jullie bleven ons steunen ondanks al de moeilijkheden", zegt De Smet via Facebook nog tegen de Eaters-aanhang. "Dit is wat echte supporters doen. We zien elkaar zeker en vast volgend seizoen terug en kijk er alvast naar uit om dan terug op het ijs in Glanerbrook te staan!"

De Smet speelde tussen 2013 en 2019 ook al voor de ploeg uit Luik, exclusief een uitstapje van één seizoen naar het Canadese Tottenham Steam.

Trefzeker
De Smet was een belangrijke forward voor de Eaters. Met 26 punten (12 goals, 14 assists) waren er slechts drie teamgenoten die vaker op het scorebord verschenen in de BENE-League. De Belg scoorde bovendien twee keer in wat nu zijn laatste wedstrijd voor Eaters blijkt, een 4-5 nederlaag in de tweede wedstrijd van de kwartfinale van de BENE-League, tegen Den Haag.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen