Overslaan en naar de inhoud gaan

De Sint is in Maastricht: vanaf de stoomboot in de auto

Geplaatst opzaterdag 13 november 2021 - 12:13

De Sint maakte zich zaterdagochtend nog wat druk over het waterpeil van de Geul, maar is gelukkig toch veilig met zijn stoomboot Maastricht binnengevaren. Vanaf zijn boot stapte hij meteen in een auto met open dak. Zo kon hij op veilige afstand zijn intocht doen.

In de provinciehoofdstad is namelijk wel een traditionele intocht, maar met een aantal maatregelen.

Per auto
Zo was er geen welkommomentje met de burgemeester toen de Sint aanmeerde aan de Kesselskade. De goedheiligman stapte meteen van zijn boot over in een auto met open dak. Samen met zijn pieten reed hij zo zijn intochtroute langs honderden ouders en kinderen. Die staan enthousiast te zingen voor de Sint. Zij hoeven geen QR-code te laten zien, maar moeten wel afstand houden. Sommige pieten droegen mondkapjes. "Die heeft de naaipiet speciaal voor ons gemaakt, die doen het altijd en worden niet vies in de schoorsteen", vertelt een van de pieten trots.

Video: L1

Op bezoek
Sinterklaas verwelkomt later op de dag ook kinderen in zijn kamer in het stadhuis. Daar moeten 13-plussers wel een QR-code laten zien.

Bekijk hier hoe Sinterklaas in de andere Limburgse steden aankomt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen