Overslaan en naar de inhoud gaan

De scholen zijn weer begonnen

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 6:00

De zomervakantie van basisschoolkinderen in Limburg, Zeeland, vrijwel heel Noord-Brabant en het zuiden van Gelderland is afgelopen.

Na zes weken vrij te zijn geweest, moet regio Zuid maandag weer de schoolbanken in.

Verkeersslachtoffers
Veilig Verkeer Nederland (VVN) vraagt bij het eind van de vakantie traditiegetrouw aandacht voor schooljeugd. In de ochtendspits zijn in deze periode veel meer fietsers en voetgangers onderweg. In totaal reizen er anderhalf miljoen scholieren tussen huis en school. Volgens VVN vallen er na de zomervakantie bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren als in de rest van het jaar.

Campagne
De verkeersveiligheidsorganisatie vraagt de komende tijd met spandoeken, affiches, borden en folders aandacht voor haar campagne 'De scholen zijn weer begonnen'.

Vakantie is voorbij
Maandag 25 augustus begint het schooljaar voor leerlingen in het noorden (Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland). De week daarna, maandag 1 september, openen de scholen in regio Midden, waaronder de provincies Utrecht, Zuid-Holland en delen van Gelderland, hun deuren voor het nieuwe schooljaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen