Overslaan en naar de inhoud gaan

De scholen zijn weer begonnen

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 6:00

De zomervakantie van basisschoolkinderen in Limburg, Zeeland, vrijwel heel Noord-Brabant en het zuiden van Gelderland is afgelopen.

Na zes weken vrij te zijn geweest, moet regio Zuid maandag weer de schoolbanken in.

Verkeersslachtoffers
Veilig Verkeer Nederland (VVN) vraagt bij het eind van de vakantie traditiegetrouw aandacht voor schooljeugd. In de ochtendspits zijn in deze periode veel meer fietsers en voetgangers onderweg. In totaal reizen er anderhalf miljoen scholieren tussen huis en school. Volgens VVN vallen er na de zomervakantie bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren als in de rest van het jaar.

Campagne
De verkeersveiligheidsorganisatie vraagt de komende tijd met spandoeken, affiches, borden en folders aandacht voor haar campagne 'De scholen zijn weer begonnen'.

Vakantie is voorbij
Maandag 25 augustus begint het schooljaar voor leerlingen in het noorden (Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland). De week daarna, maandag 1 september, openen de scholen in regio Midden, waaronder de provincies Utrecht, Zuid-Holland en delen van Gelderland, hun deuren voor het nieuwe schooljaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen