Overslaan en naar de inhoud gaan

De ruilwinkel in Vaals blijft bestaan

Geplaatst opdinsdag 2 juli 2019 - 18:25

De politieke partijen van Vaals geven groen licht voor het voortzetten van de ruilwinkel in het centrum van Vaals.

Maandagavond stemde de gemeenteraad unaniem in met het voorstel om het project de komende vijf jaar jaarlijks een subsidie van 49.000 euro toe te kennen.

Uniek concept
"Het is een uniek concept dat bewaard moet blijven" zegt gemeenteraadslid Marianne Kayser. Klanten kunnen in de winkel niet betalen met geld. "Mensen komen hier met spullen die ze afgeven, daarvoor krijgen ze punten en met die punten kunnen ze dan andere spullen hier in de winkel uitzoeken", vertelt coördinator Hennie Gouders-Kleijnen.

Ontmoetingsplek
"Naast dit duurzame aspect is de winkel inmiddels ook een ontmoetingscentrum geworden", zegt Kayser. In de winkel komen dorpelingen samen om een kopje koffie of thee te drinken. De winkel wordt gerund door vrijwilligers, maar ook door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Op deze wijze kunnen deze mensen toe werken naar een leven op de arbeidsmarkt", aldus het gemeenteraadslid.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen