Overslaan en naar de inhoud gaan

'De PVV blijft een eenmansshow'

Geplaatst opmaandag 22 februari 2016 - 21:04

De burger weet te waarderen dat Geert Wilders gewoon zegt wat hij of zij denkt. Andere landelijke partijen lopen daar heel beleefd om heen.

Zo verklaart voormalig Limburgs VVD-prominent Jos van Rey het succes van de PVV van Geert Wilders. De partij bestaat maandag 10 jaar.

Worstelen
Van Rey zegt ook dat door Wilders de landelijke partijen aandacht hebben gekregen voor problemen waar burgers al heel lang mee worstelen. Daarbij denkt hij aan Europa, integratie en de vluchtelingencrisis.

De Roermondse politicus vindt wel dat Wilders "op het terrein van vreemdelingen en vluchtelingen helaas te ver is doorgeschoten."

In 2004 was Van Rey het grotendeels eens met de kritiek van Wilders op de toenmalige koers van de VVD. Maar net als hem uit de partij stappen, vond hij toen een brug te ver.

Bosman
Ex-PVV statenlid Cor Bosman wijdt het succes van de PVV aan de persoon Geert Wilders. Hij is een raspoliticus, heeft een scherpe kijk op een aantal zaken en heeft charisma. Maar de PVV blijft een eenmansshow, aldus Bosman.

Volgens hem ontbreekt het de PVV aan serieuze oplossingen voor de problemen die zij aan de orde stelt. Alleen maar roepen 'grenzen dicht' leidt tot niks, zo vindt hij.

Bestaansrecht
Maar misschien zijn de PVV en Geert Wilders wel niet gebaat bij oplossingen. Want het bestaansrecht van de partij is het collectieve ongenoegen van de Nederlander, zegt Bosman.

Hij constateert ook dat de PVV na 10 jaar aan de kant staat en een roepende in de woestijn is.

Lees ook: PVV bestaat 10 jaar, Geert Wilders wil nog 10 jaar door

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM: Michael Heemels nog dit jaar voor de rechter
Bosman: Wilders heeft weinig respect voor rechtbank
Oud-partijgenoot verdacht Heemels al langer van gesjoemel
Twaalf partijen azen op Statenzetels
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen