Overslaan en naar de inhoud gaan

'De PVV blijft een eenmansshow'

Geplaatst opmaandag 22 februari 2016 - 21:04

De burger weet te waarderen dat Geert Wilders gewoon zegt wat hij of zij denkt. Andere landelijke partijen lopen daar heel beleefd om heen.

Zo verklaart voormalig Limburgs VVD-prominent Jos van Rey het succes van de PVV van Geert Wilders. De partij bestaat maandag 10 jaar.

Worstelen
Van Rey zegt ook dat door Wilders de landelijke partijen aandacht hebben gekregen voor problemen waar burgers al heel lang mee worstelen. Daarbij denkt hij aan Europa, integratie en de vluchtelingencrisis.

De Roermondse politicus vindt wel dat Wilders "op het terrein van vreemdelingen en vluchtelingen helaas te ver is doorgeschoten."

In 2004 was Van Rey het grotendeels eens met de kritiek van Wilders op de toenmalige koers van de VVD. Maar net als hem uit de partij stappen, vond hij toen een brug te ver.

Bosman
Ex-PVV statenlid Cor Bosman wijdt het succes van de PVV aan de persoon Geert Wilders. Hij is een raspoliticus, heeft een scherpe kijk op een aantal zaken en heeft charisma. Maar de PVV blijft een eenmansshow, aldus Bosman.

Volgens hem ontbreekt het de PVV aan serieuze oplossingen voor de problemen die zij aan de orde stelt. Alleen maar roepen 'grenzen dicht' leidt tot niks, zo vindt hij.

Bestaansrecht
Maar misschien zijn de PVV en Geert Wilders wel niet gebaat bij oplossingen. Want het bestaansrecht van de partij is het collectieve ongenoegen van de Nederlander, zegt Bosman.

Hij constateert ook dat de PVV na 10 jaar aan de kant staat en een roepende in de woestijn is.

Lees ook: PVV bestaat 10 jaar, Geert Wilders wil nog 10 jaar door

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

OM: Michael Heemels nog dit jaar voor de rechter
Bosman: Wilders heeft weinig respect voor rechtbank
Oud-partijgenoot verdacht Heemels al langer van gesjoemel
Twaalf partijen azen op Statenzetels
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen