Overslaan en naar de inhoud gaan

'De PVV blijft een eenmansshow'

Geplaatst opmaandag 22 februari 2016 - 21:04

De burger weet te waarderen dat Geert Wilders gewoon zegt wat hij of zij denkt. Andere landelijke partijen lopen daar heel beleefd om heen.

Zo verklaart voormalig Limburgs VVD-prominent Jos van Rey het succes van de PVV van Geert Wilders. De partij bestaat maandag 10 jaar.

Worstelen
Van Rey zegt ook dat door Wilders de landelijke partijen aandacht hebben gekregen voor problemen waar burgers al heel lang mee worstelen. Daarbij denkt hij aan Europa, integratie en de vluchtelingencrisis.

De Roermondse politicus vindt wel dat Wilders "op het terrein van vreemdelingen en vluchtelingen helaas te ver is doorgeschoten."

In 2004 was Van Rey het grotendeels eens met de kritiek van Wilders op de toenmalige koers van de VVD. Maar net als hem uit de partij stappen, vond hij toen een brug te ver.

Bosman
Ex-PVV statenlid Cor Bosman wijdt het succes van de PVV aan de persoon Geert Wilders. Hij is een raspoliticus, heeft een scherpe kijk op een aantal zaken en heeft charisma. Maar de PVV blijft een eenmansshow, aldus Bosman.

Volgens hem ontbreekt het de PVV aan serieuze oplossingen voor de problemen die zij aan de orde stelt. Alleen maar roepen 'grenzen dicht' leidt tot niks, zo vindt hij.

Bestaansrecht
Maar misschien zijn de PVV en Geert Wilders wel niet gebaat bij oplossingen. Want het bestaansrecht van de partij is het collectieve ongenoegen van de Nederlander, zegt Bosman.

Hij constateert ook dat de PVV na 10 jaar aan de kant staat en een roepende in de woestijn is.

Lees ook: PVV bestaat 10 jaar, Geert Wilders wil nog 10 jaar door

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM: Michael Heemels nog dit jaar voor de rechter
Bosman: Wilders heeft weinig respect voor rechtbank
Oud-partijgenoot verdacht Heemels al langer van gesjoemel
Twaalf partijen azen op Statenzetels
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen