Huub Kluijtmans met tweede boek over Gouden Peelhelm bij nieuwe wandelroute door Peel (11 okt 2020)

Route van 21 km door de Peel is meer dan fikse wandeling

De wandelaar die de 21 kilometer van Meijel tot Sevenum aflegt, is niet alleen sportief bezig. Volgens de bedenker van de nieuwe wandelroute 'Wegh van Meijl op Seven' is de wandeling door de Peel vooral een bezinningstocht.

Brand Deurnese Peel - 21 apr 2020
Oorzaak Peelbrand bij Griendtsveen niet te achterhalen

De oorzaak van de Peelbrand die in april bij Griendtsveen wekenlang woedde, blijft onbekend.

Peelbrand vanuit drone
Video: Bekijk de gevolgen van de verwoestende Peelbrand

Bij de grootste natuurbrand ooit in Nederland ging deze week in De Peel bij Griendtsveen 800 hectare natuurgebied verloren.

Brand Deurnese Peel aan de rand van Griendtsveen 21-04-2020
Grote natuurbrand Deurnese Peel is onder controle

De natuurbrand in De Peel bij Griendtsveen is onder controle. Dat meldt de gemeente Deurne donderdagavond.

Het Mobile Air Operations Team (MAOT) coördineert de Chinooks zoals op de foto en een Cougar-helikopter tijdens de bluswerkzaamheden in het Meinweggebied.
Brandweer stuurt blushelikopters naar de juiste hotspot

De blushelikopters van Defensie worden aangestuurd door de brandweer die in het Meinweggebied bezig is met het bestrijden van de natuurbrand die al vier dagen woedt.

Een van de tekeningen die de kinderen voor de brandweer maakten
Kinderen bedanken de brandweer voor hun inzet

Onder het motto 'samen sterk' bedanken kinderen de brandweer voor hun inzet bij het bestrijden van de Peelbrand bij Griendtsveen.

Het Mobile Air Operations Team (MAOT) coördineert drie Chinooks zoals op de foto en een Cougar-helikopter tijdens de bluswerkzaamheden in Griendtsveen.
Blushelikopters van Defensie gaan van Peel naar De Meinweg

De blushelikopters van de Koninklijke Luchtmacht hebben hun werkterrein verlegd van De Peel bij Griendtsveen naar De Meinweg bij Herkenbosch.

Brand Deurnese Peel aan de rand van Griendtsveen 21-04-2020
Natuurbrand Griendtsveen is een van de grootste ooit

De natuurbrand Griendtsveen is een van de grootste ooit in Nederland, zo melden de gemeenten Horst aan de Maas en Deurne woensdagmiddag.

Brand Griendtsveen 21 apr 2020
Peelbrand: evacuaties en snelweg in beide richtingen dicht

Meerdere woningen in Griendtsveen worden dinsdagavond uit voorzorg ontruimd nu de Peelbrand door de harde wind een onvoorspelbaar karakter krijgt. De snelweg A67 tussen Venlo en Eindhoven is in beide richtingen afgesloten door de rookontwikkeling.

Brand De Peel Griendtsveen (20 apr 2020)
Vrees brandweer komt uit: drie natuurbranden op één dag

Twee weken geleden waarschuwde de Limburgse brandweer al nadrukkelijk voor een verhoogd risico op natuurbranden. Maandag was het raak. Er waren drie natuurbranden: in Griendtsveen, De Meinweg en Merselo.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten