Overslaan en naar de inhoud gaan

De namencarrousel gaat draaien bij Roda JC

Geplaatst opdonderdag 9 april 2015 - 6:00

Roda JC maakt het seizoen af met de coaches Rick Plum en Regillio Vrede, waarbij Plum als eerste man fungeert.

Maar wie wordt voor komend seizoen de nieuwe trainer? De sportredactie van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad zet een aantal kandidaten op een rij.

* Ernest Faber
De 43-jarige Brabander wordt voor de derde keer nadrukkelijk in verband gebracht met Roda JC. In 2012 kreeg Ruud Brood nog de voorkeur om Harm van Veldhoven op te volgen. Na Broods ontslag in december 2013 was Faber opnieuw één van de kandidaten, maar hij gaf toen aan als assistent bij PSV te willen blijven. In februari besloot Faber na dit seizoen te vertrekken bij PSV om elders weer op eigen benen te kunnen staan.

* Wil Boessen
De 50-jarige Sittardenaar hield als interim-coach in 2010 VVV-Venlo in de eredivisie, loodste met beperkte middelen Fortuna Sittard tweemaal achter elkaar naar de nacompetitie en verrast dit jaar met het bescheiden FC Oss, dat een ticket voor de play-offs al op zak heeft. Boessen heeft zijn aflopende contract in Oss nog niet verlengd en barst van de ambitie.

Ook FC Oss-trainer Wil Boessen wordt genoemd als kandidaat.
Foto: ANP/Marcel van Hoorn

* Bob Peeters
De 49-jarige oud-spits heeft de afgelopen tijd zijn gezicht geregeld laten zien bij Roda. De Belg zit sinds zijn ontslag in januari bij het Engelse Charlton Athletic zonder werkgever en zou dolgraag aan de slag willen gaan bij de club waar hij als voetballer tussen 1997 en 2000 zijn grootste successen vierde. Arnold Hendriks schoof Peeters al naar voren als opvolger van Trost. Toch zijn zijn kansen niet zo groot, omdat intern niet iedereen ervan overtuigd is dat hij de juiste man is voor Roda.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda denkt aan Groenendijk of Kalezic als nieuwe trainer
Plum: 'Willem II is goed voorbeeld voor Roda'
Lagouireh terug in de basis Roda JC
Roda JC hoopt op komst Ernest Faber
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen