Overslaan en naar de inhoud gaan

De Limburger: 'Onze verslaggever heeft niets fout gedaan'

Geplaatst opvrijdag 1 maart 2019 - 19:32

Hoofdredacteur Bjorn Oostra van Dagblad de Limburger ontkent de beschuldigingen van gouverneur Theo Bovens over afluisterpraktijken aan het adres van de krant.

Maar volgens Oostra heeft zijn verslaggever geen enkele regel overtreden.

Klopt niet
"Onze verslaggever is nooit op een locatie geweest waar hij niet mocht zijn", zegt de hoofdredacteur. "Hij heeft zich nooit moedwillig schuilgehouden in het gemeentehuis zoals gouverneur Bovens zegt." De krant blijft bij de eerdere verklaring die gepubliceerd is op de website van De Limburger.

Afluisteren
Volgens Bovens heeft een verslaggever van de krant zich woensdagavond schuilgehouden achter een zuil toen het gemeentehuis van Kerkrade werd ontruimd vanwege een besloten raadsvergadering over de burgemeestersvoordracht. Daarna zou de verslaggever op eigen houtje naar de raadszaal zijn gegaan en tegen de deur hebben staan luisteren wat er werd gezegd. Dat zou zijn vastgelegd op beelden van bewakingscamera's in het gemeentehuis.

Lees ook: 'Verslaggever luisterde raadsvergadering moedwillig af'

Tweede hand
De hoofdredacteur van de krant reageert verbaasd op de beschuldigingen van de gouverneur aan het adres van zijn verslaggever. Volgens Oostra heeft Bovens de beelden zelf nooit gezien. "We hebben vanmiddag contact met de gouverneur opgenomen en gevraagd of hij de beelden zelf had gezien. Dat had hij niet. Hij baseert zich op het verhalen van de gemeente."

Krewinkel
De Limburger maakte donderdag bekend dat burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen tijdens diens ziekteverlof gesolliciteerd heeft naar het burgemeesterschap van buurgemeente Kerkrade. Dat schoot de Heerlense gemeentepolitiek in het verkeerde keelgat. Krewinkel maakte daarop donderdagavond bekend dat hij zijn ontslag gaat indienen.

Lees ook: Burgemeester Ralf Krewinkel stapt op in Heerlen

De verslaggever van de krant zou de naam van Krewinkel hebben kunnen horen doordat de besloten raadsvergadering ook buiten de zaal goed te horen zou zijn geweest vanwege het gebruik van een geluidsinstallatie.

Lees ook: 'Krewinkel solliciteerde in Kerkrade tijdens ziekte'

Aangifte
De gemeente Kerkrade kondigde vrijdagmiddag aan aangifte te zullen doen tegen De Limburger. Oostra ziet die aangifte met vertrouwen tegenmoet. "Ik ben heel benieuwd op basis van welke overtreding de gemeente aangifte gaat doen. Inbraak? Onze verslaggever heeft zich aan alle regels gehouden."

Lees ook: Kerkrade doet aangifte tegen krant na lekken naam Krewinkel

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts