Overslaan en naar de inhoud gaan

De Ligt over Perr Schuurs: 'Dat Limburgs mag er wel vanaf'

Geplaatst opzaterdag 30 juni 2018 - 8:10

Ajax-aanwinst Perr Schuurs is momenteel met de Amsterdammers op trainingskamp in het Duitse Marienfeld. Van Fortuna naar Ajax is een grote stap. De 18-jarige verdediger uit Nieuwstadt krijgt veel tips van zijn ervaren leeftijdsgenoot Matthijs de Ligt.

"Dat weet hij zelf ook wel en daar is hij mee bezig", zegt de zevenvoudig international in gesprek met de NOS.

Limburgs
Toch is er ook iets waar Schuurs volgens zijn Ajax-ploeggenoot flink aan moet werken. "Nou, dat Limburgs mag er soms wel vanaf", zegt De Ligt. "Ik vind het mooi om te horen, maar het is ook wel grappig om hem daar een beetje mee te plagen. Ik kan goed met hem opschieten, het is een goeie gast."

Boefje
De jonge verdediger heeft Fortuna verruild voor Ajax. De overstap naar een Nederlandse topclub is groot, maar Schuurs wil knokken voor zijn plek in de hoofdmacht. "Het is natuurlijk een grote stap. Je moet jezelf sterk houden en als er iets is, moet je voor jezelf opkomen tegen dit soort jongens", reageert Schuurs. "Zo maak je jezelf, maar ook hun beter. Ze zeggen wel dat ik lief ben, maar op het veld moet ik gewoon een boefje zijn."

Lees ook: Video: Emotioneel afscheid Perr Schuurs

Voorbeeld
Schuurs kijkt wel op tegen teamgenoot De Ligt. "Hij is in mijn ogen een hele grote speler en een voorbeeld. Als je ziet hoe hij zich de afgelopen seizoenen heeft ontwikkeld, dat is wel iets om voor mij om naar te streven", zegt hij.

Concurrent
Voorbeeld of niet. Schuurs weet dat hij met de international zal moeten strijden om een plek in de defensie van Ajax. "Matthijs de Ligt zet je niet zomaar aan de kant", vervolgt hij. "Hij is degene met wie ik de concurrentie aanga. Ik moet gewoon hard werken en mezelf laten zien. En als ik de kans krijg, moet ik hem pakken zodat ik kan blijven staan."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen