Overslaan en naar de inhoud gaan

De Ligt over Perr Schuurs: 'Dat Limburgs mag er wel vanaf'

Geplaatst opzaterdag 30 juni 2018 - 8:10

Ajax-aanwinst Perr Schuurs is momenteel met de Amsterdammers op trainingskamp in het Duitse Marienfeld. Van Fortuna naar Ajax is een grote stap. De 18-jarige verdediger uit Nieuwstadt krijgt veel tips van zijn ervaren leeftijdsgenoot Matthijs de Ligt.

"Dat weet hij zelf ook wel en daar is hij mee bezig", zegt de zevenvoudig international in gesprek met de NOS.

Limburgs
Toch is er ook iets waar Schuurs volgens zijn Ajax-ploeggenoot flink aan moet werken. "Nou, dat Limburgs mag er soms wel vanaf", zegt De Ligt. "Ik vind het mooi om te horen, maar het is ook wel grappig om hem daar een beetje mee te plagen. Ik kan goed met hem opschieten, het is een goeie gast."

Boefje
De jonge verdediger heeft Fortuna verruild voor Ajax. De overstap naar een Nederlandse topclub is groot, maar Schuurs wil knokken voor zijn plek in de hoofdmacht. "Het is natuurlijk een grote stap. Je moet jezelf sterk houden en als er iets is, moet je voor jezelf opkomen tegen dit soort jongens", reageert Schuurs. "Zo maak je jezelf, maar ook hun beter. Ze zeggen wel dat ik lief ben, maar op het veld moet ik gewoon een boefje zijn."

Lees ook: Video: Emotioneel afscheid Perr Schuurs

Voorbeeld
Schuurs kijkt wel op tegen teamgenoot De Ligt. "Hij is in mijn ogen een hele grote speler en een voorbeeld. Als je ziet hoe hij zich de afgelopen seizoenen heeft ontwikkeld, dat is wel iets om voor mij om naar te streven", zegt hij.

Concurrent
Voorbeeld of niet. Schuurs weet dat hij met de international zal moeten strijden om een plek in de defensie van Ajax. "Matthijs de Ligt zet je niet zomaar aan de kant", vervolgt hij. "Hij is degene met wie ik de concurrentie aanga. Ik moet gewoon hard werken en mezelf laten zien. En als ik de kans krijg, moet ik hem pakken zodat ik kan blijven staan."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen