Overslaan en naar de inhoud gaan

De Leuf verliest tweede Michelin-ster

Geplaatst opmaandag 17 november 2014 - 12:19

Restaurant De Leuf in Ubachsberg heeft een Michelin-ster in moeten leveren. Het restaurant gaat van twee naar één ster.

Chefkok Paul van de Bunt van het tweesterrenrestaurant overleed in april van dit jaar plotseling.

Blij ondanks sterrenverlies
Omdat sterren altijd verbonden zijn aan de chefkok was de grote vraag of De Leuf haar tweesterrenstatus kon behouden. Onder leiding van de nieuwe chefkok Bas van Kranen lukte dat niet, maar het behouden van één ster zorgt wel voor vrolijke gezichten bij De Leuf.

Lees ook: 'De Leuf heeft een ster gewonnen'

Toine Hermsen
Ook in Maastricht was er slecht nieuws. Restaurant Toine Hermsen moest zijn ster inleveren, het restaurant gaat vanaf nu weer sterloos door het leven.

Geen nieuwe sterren
Limburg mocht bovendien geen nieuwe Michelin restaurant begroeten. Door het verdwijnen van Toine Hermsen heeft Limburg nu dus nog maar tien Michelinrestaurants. Dat zijn met twee sterren Da Vinci (Maasbracht) en Beluga (Maastricht). Château Neercanne (Maastricht), Tout à Fait (Maastricht), One (Roermond), De Leuf (Ubachsberg), Valuas (Venlo), Aubergine (Venlo - Tegelen), Bretelli (Weert) en Brienen aan de Maas (Well) houden één ster.

Michelin-ster
De Michelin-ster is een aanduiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening. Het aantal zaken met één ster in Nederland is dit jaar 79, er zijn negentien tweesterrenrestaurants en twee met drie sterren (De Leest in Vaassen en De Librije in Zwolle).

Gesloten of verhuisd
In totaal zijn er dus honderd zaken met een of meer Michelinsterren, vijf minder dan vorig jaar. Maar volgens directeur Michael Ellis van de Michelin Gids komt dat ook omdat zes zaken gesloten zijn en enkele andere hun ster kwijt raakten door verhuizing.

Bekijk in de onderstaande kaart welke restaurants een Michelin-ster ontvangen hebben.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Lekker top-100: Beluga op plek 5, Da Vinci valt uit top 10
Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst
Neercanne verliest ster na ruim 30 jaar: 'Grote tegenslag'
Van de Bunt: 'De Leuf heeft een ster gewonnen'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen