Overslaan en naar de inhoud gaan

De Leuf verliest tweede Michelin-ster

Geplaatst opmaandag 17 november 2014 - 12:19

Restaurant De Leuf in Ubachsberg heeft een Michelin-ster in moeten leveren. Het restaurant gaat van twee naar één ster.

Chefkok Paul van de Bunt van het tweesterrenrestaurant overleed in april van dit jaar plotseling.

Blij ondanks sterrenverlies
Omdat sterren altijd verbonden zijn aan de chefkok was de grote vraag of De Leuf haar tweesterrenstatus kon behouden. Onder leiding van de nieuwe chefkok Bas van Kranen lukte dat niet, maar het behouden van één ster zorgt wel voor vrolijke gezichten bij De Leuf.

Lees ook: 'De Leuf heeft een ster gewonnen'

Toine Hermsen
Ook in Maastricht was er slecht nieuws. Restaurant Toine Hermsen moest zijn ster inleveren, het restaurant gaat vanaf nu weer sterloos door het leven.

Geen nieuwe sterren
Limburg mocht bovendien geen nieuwe Michelin restaurant begroeten. Door het verdwijnen van Toine Hermsen heeft Limburg nu dus nog maar tien Michelinrestaurants. Dat zijn met twee sterren Da Vinci (Maasbracht) en Beluga (Maastricht). Château Neercanne (Maastricht), Tout à Fait (Maastricht), One (Roermond), De Leuf (Ubachsberg), Valuas (Venlo), Aubergine (Venlo - Tegelen), Bretelli (Weert) en Brienen aan de Maas (Well) houden één ster.

Michelin-ster
De Michelin-ster is een aanduiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening. Het aantal zaken met één ster in Nederland is dit jaar 79, er zijn negentien tweesterrenrestaurants en twee met drie sterren (De Leest in Vaassen en De Librije in Zwolle).

Gesloten of verhuisd
In totaal zijn er dus honderd zaken met een of meer Michelinsterren, vijf minder dan vorig jaar. Maar volgens directeur Michael Ellis van de Michelin Gids komt dat ook omdat zes zaken gesloten zijn en enkele andere hun ster kwijt raakten door verhuizing.

Bekijk in de onderstaande kaart welke restaurants een Michelin-ster ontvangen hebben.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Lekker top-100: Beluga op plek 5, Da Vinci valt uit top 10
Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst
Neercanne verliest ster na ruim 30 jaar: 'Grote tegenslag'
Van de Bunt: 'De Leuf heeft een ster gewonnen'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen