Overslaan en naar de inhoud gaan

De Leuf verliest tweede Michelin-ster

Geplaatst opmaandag 17 november 2014 - 12:19

Restaurant De Leuf in Ubachsberg heeft een Michelin-ster in moeten leveren. Het restaurant gaat van twee naar één ster.

Chefkok Paul van de Bunt van het tweesterrenrestaurant overleed in april van dit jaar plotseling.

Blij ondanks sterrenverlies
Omdat sterren altijd verbonden zijn aan de chefkok was de grote vraag of De Leuf haar tweesterrenstatus kon behouden. Onder leiding van de nieuwe chefkok Bas van Kranen lukte dat niet, maar het behouden van één ster zorgt wel voor vrolijke gezichten bij De Leuf.

Lees ook: 'De Leuf heeft een ster gewonnen'

Toine Hermsen
Ook in Maastricht was er slecht nieuws. Restaurant Toine Hermsen moest zijn ster inleveren, het restaurant gaat vanaf nu weer sterloos door het leven.

Geen nieuwe sterren
Limburg mocht bovendien geen nieuwe Michelin restaurant begroeten. Door het verdwijnen van Toine Hermsen heeft Limburg nu dus nog maar tien Michelinrestaurants. Dat zijn met twee sterren Da Vinci (Maasbracht) en Beluga (Maastricht). Château Neercanne (Maastricht), Tout à Fait (Maastricht), One (Roermond), De Leuf (Ubachsberg), Valuas (Venlo), Aubergine (Venlo - Tegelen), Bretelli (Weert) en Brienen aan de Maas (Well) houden één ster.

Michelin-ster
De Michelin-ster is een aanduiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening. Het aantal zaken met één ster in Nederland is dit jaar 79, er zijn negentien tweesterrenrestaurants en twee met drie sterren (De Leest in Vaassen en De Librije in Zwolle).

Gesloten of verhuisd
In totaal zijn er dus honderd zaken met een of meer Michelinsterren, vijf minder dan vorig jaar. Maar volgens directeur Michael Ellis van de Michelin Gids komt dat ook omdat zes zaken gesloten zijn en enkele andere hun ster kwijt raakten door verhuizing.

Bekijk in de onderstaande kaart welke restaurants een Michelin-ster ontvangen hebben.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lekker top-100: Beluga op plek 5, Da Vinci valt uit top 10
Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst
Neercanne verliest ster na ruim 30 jaar: 'Grote tegenslag'
sterren keuken chef-kok chefkok restaurant sterrenmaaltijd stock
Recordomzet voor Limburgse toprestaurants: beste zomer ooit
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen