Overslaan en naar de inhoud gaan

De la Vega: 'Onderzoeken of dit een complot is'

Geplaatst opdinsdag 1 oktober 2019 - 6:52

Hoewel de omstreden investeerder Mauricio Garcia de la Vega in Kerkrade persona non grata lijkt, laat de Mexicaan zich niet zomaar uit het veld slaan. De beoogde Roda-eigenaar laat onderzoeken of de acties tegen hem een complot zijn.

"Ik ga samen met mijn advocaat onderzoeken of dit een complot is", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik denk dat het allemaal verband houdt met elkaar."

Woede
De Mexicaan, die eerder dit jaar als redder van de club werd gepresenteerd, ligt onder vuur. Hij werd daarom afgelopen vrijdag tijdens de thuiswedstrijd van Roda JC tegen De Graafschap door boze supporters uit het stadion gezet. De fans zijn boos dat de Mexicaan ondanks eerdere beloften niet in de club heeft geïnvesteerd en eisen zijn vertrek. Ook het kantoorpersoneel is klaar met De la Vega. Zij hebben maandag het werk neergelegd uit onvrede.

Lees ook: Statement tegen De la Vega: Roda-personeel legt werk neer

Video: Track'88

Supporters zijn slachtoffers
De la Vega heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. Verder heeft hij ook een advocaat in de arm genomen. Ondanks alle commotie geeft hij aan niet boos te zijn op de fans. "De supporters van Roda zijn slachtoffers, ze zijn hiervoor gebruikt. Ik zal er dan ook bij de KNVB voor pleiten dat de supporters die hierbij betrokken zijn geweest niet worden gestraft." Hij denkt dat dit een doelbewuste actie van iemand binnen de club is geweest om hem onder druk te zetten.

Lees ook: Supporters: 'Bij andere club was De la Vega al gelyncht'

Beloften
Iedereen met een Roda-hart verwijt De la Vega dat hij nog geen cent heeft geïnvesteerd in de noodlijdende club. De Mexicaan legt in de krant uit dat hij, zo lang de KNVB hem nog niet heeft goedgekeurd als directeur, geen geld kan storten op de rekening van de Kerkradenaren. "Anders loop ik het risico dat het bevroren wordt omdat de herkomst onduidelijk is", zo zegt hij. Toch is De la Vega achter de schermen al druk bezig om geld binnen te halen, zo zegt hij tegen het dagblad. "Ik heb namens de club een lening afgesloten voor een bedrag van 150.000 euro, waarvoor ik zelf garant sta. Ook ben ik op zoek gegaan naar sponsoren." Verder zegt hij dat hij een deal van één miljoen euro heeft met een Duitse firma over de naamgeving van het Parkstad Limburg Stadion.

Lees ook: Roda JC wil vertrek Mexicaanse investeerder

Project
De la Vega wil ondanks alles wat er gebeurd is gewoon doorgaan bij Roda JC. "Ik ben een zakenman. Dit is een project waar ik zin in heb", zegt de omstreden investeerder. "Iedereen die mij kent, weet: ik kan een slag verliezen, maar ik geeft nooit op", zegt hij tegen de krant.

Ludiek actie
Fans van Fortuna Sittard volgen de de situatie bij hun rivaal uit Kerkrade op de voet. Zo is een groepje supporters van de Sittardenaren maandagavond naar het Parkstad Limburg Stadion afgereisd. Daar staken de supporters de draak met de in opspraak geraakte De la Vega. Bij een van de hekken hebben ze een spandoek opgehangen. Verder hebben ze er een paar dozen lege flessen Desperados gelegd. 'Na jarenlang FSC belachelijk maken, nu zelf afhankelijk van een Mexicaan zonder knaken', zo luidt de boodschap.

Lees ook: Potentiële Roda-redder vergaarde vermogen in game-industrie

Ludieke acties Fortuna-fans bij Roda (1 okt 2019)
Foto: via WhatsApp 1Limburg (06 83 54 19 20)
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen