Overslaan en naar de inhoud gaan

De la Vega: 'Onderzoeken of dit een complot is'

Geplaatst opdinsdag 1 oktober 2019 - 6:52

Hoewel de omstreden investeerder Mauricio Garcia de la Vega in Kerkrade persona non grata lijkt, laat de Mexicaan zich niet zomaar uit het veld slaan. De beoogde Roda-eigenaar laat onderzoeken of de acties tegen hem een complot zijn.

"Ik ga samen met mijn advocaat onderzoeken of dit een complot is", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik denk dat het allemaal verband houdt met elkaar."

Woede
De Mexicaan, die eerder dit jaar als redder van de club werd gepresenteerd, ligt onder vuur. Hij werd daarom afgelopen vrijdag tijdens de thuiswedstrijd van Roda JC tegen De Graafschap door boze supporters uit het stadion gezet. De fans zijn boos dat de Mexicaan ondanks eerdere beloften niet in de club heeft geïnvesteerd en eisen zijn vertrek. Ook het kantoorpersoneel is klaar met De la Vega. Zij hebben maandag het werk neergelegd uit onvrede.

Lees ook: Statement tegen De la Vega: Roda-personeel legt werk neer

Video: Track'88

Supporters zijn slachtoffers
De la Vega heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. Verder heeft hij ook een advocaat in de arm genomen. Ondanks alle commotie geeft hij aan niet boos te zijn op de fans. "De supporters van Roda zijn slachtoffers, ze zijn hiervoor gebruikt. Ik zal er dan ook bij de KNVB voor pleiten dat de supporters die hierbij betrokken zijn geweest niet worden gestraft." Hij denkt dat dit een doelbewuste actie van iemand binnen de club is geweest om hem onder druk te zetten.

Lees ook: Supporters: 'Bij andere club was De la Vega al gelyncht'

Beloften
Iedereen met een Roda-hart verwijt De la Vega dat hij nog geen cent heeft geïnvesteerd in de noodlijdende club. De Mexicaan legt in de krant uit dat hij, zo lang de KNVB hem nog niet heeft goedgekeurd als directeur, geen geld kan storten op de rekening van de Kerkradenaren. "Anders loop ik het risico dat het bevroren wordt omdat de herkomst onduidelijk is", zo zegt hij. Toch is De la Vega achter de schermen al druk bezig om geld binnen te halen, zo zegt hij tegen het dagblad. "Ik heb namens de club een lening afgesloten voor een bedrag van 150.000 euro, waarvoor ik zelf garant sta. Ook ben ik op zoek gegaan naar sponsoren." Verder zegt hij dat hij een deal van één miljoen euro heeft met een Duitse firma over de naamgeving van het Parkstad Limburg Stadion.

Lees ook: Roda JC wil vertrek Mexicaanse investeerder

Project
De la Vega wil ondanks alles wat er gebeurd is gewoon doorgaan bij Roda JC. "Ik ben een zakenman. Dit is een project waar ik zin in heb", zegt de omstreden investeerder. "Iedereen die mij kent, weet: ik kan een slag verliezen, maar ik geeft nooit op", zegt hij tegen de krant.

Ludiek actie
Fans van Fortuna Sittard volgen de de situatie bij hun rivaal uit Kerkrade op de voet. Zo is een groepje supporters van de Sittardenaren maandagavond naar het Parkstad Limburg Stadion afgereisd. Daar staken de supporters de draak met de in opspraak geraakte De la Vega. Bij een van de hekken hebben ze een spandoek opgehangen. Verder hebben ze er een paar dozen lege flessen Desperados gelegd. 'Na jarenlang FSC belachelijk maken, nu zelf afhankelijk van een Mexicaan zonder knaken', zo luidt de boodschap.

Lees ook: Potentiële Roda-redder vergaarde vermogen in game-industrie

Foto: via WhatsApp 1Limburg (06 83 54 19 20)
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen