Overslaan en naar de inhoud gaan

De la Vega: 'Men wil onrust rond mijn persoon creëren'

Geplaatst opvrijdag 30 augustus 2019 - 22:17

De Mexicaanse eigenaar van Roda JC, Mauricio Garcia de la Vega heeft vrijdagavond gereageerd op het kritische artikel dat NRC over hem publiceerde.

De la Vega bestrijdt de 'context en de conclusies' van dat stuk en stelt dat de krant 'onrust rond zijn persoon en de club wil creëren', zo laat de Mexicaan weten in een verklaring die vrijdagavond is verspreid.

Tendentieus
De la Vega schrijft in de verklaring dat hij zich niet herkent in de inhoud van het artikel. 'De tendentieuze informatie die nu uit Mexico en Spanje wordt gepresenteerd heeft tot doel om onrust rond mijn persoon en de club te creëren. Een club die juist nu gebaat is bij rust.'

Lees ook: 'De la Vega verwikkeld in tientallen juridische zaken'

Rechtszaken
NRC schrijft vrijdag dat de nieuwe Roda-eigenaar in zijn vaderland Mexico verwikkeld is in een waslijst aan rechtszaken. Ook onthult de krant dat in het verleden vier Mexicaanse banken een klacht hebben ingediend tegen de volgens hen wanbetalende De la Vega. Ook zou de man door de Mexicaanse voetbalbond zijn geschorst.

Tegenpartij
Volgens de la Vega heeft de journalist van NRC gebruik gemaakt van informatie die hij gekregen heeft van een tegenpartij in een rechtszaak in Murcia. In die Spaanse stad was de Mexicaan eerder eigenaar van een voetbalclub. Volgens de la Vega is deze tegenpartij in het verleden volledig in het ongelijk gesteld en ligt rancune van die partij ten grondslag aan het vrijdag gepubliceerde artikel.

KNVB
De overname van Roda door de la Vega moet nog worden goedgekeurd door de KNVB. De voetbalbond doet, zoals dat gebruikelijk is, onderzoek naar de financiële achtergrond van de nieuwe investeerder. De Mexicaan zegt het oordeel van de bond met vertrouwen tegemoet te zien.

Niet verdiend
'Ik werk inmiddels met veel mensen aan een stabiele toekomst bij Roda JC', schrijft de la Vega in het statement. 'De onrust die het in NRC gepubliceerde artikel oproept, verdient de Roda-familie niet.'

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen