Overslaan en naar de inhoud gaan

De la Vega doet aangifte van bedreiging en mishandeling

Geplaatst opzaterdag 28 september 2019 - 12:19

Mauricio Garcia de la Vega, de beoogde nieuwe eigenaar van Roda JC, heeft aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling.

De politie neemt dat mee in het onderzoek naar wat vrijdagavond is gebeurd in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

In veiligheid
Garcia de la Vega werd daar door een groep Roda-supporters letterlijk naar buiten gewerkt. De supporters nemen het de Mexicaan kwalijk dat hij de afgelopen maanden nog geen orde op zaken heeft gesteld bij 'hun' club en dat hij ook nog geen cent in Roda heeft geïnvesteerd. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Roda JC tegen De Graafschap was al een ludieke actie aangekondigd. De Koempeltribune zou de eerste helft van de wedstrijd leeg blijven. En ook zouden ze symbolisch de rode kaart trekken voor de Mexicaan.

Maar het verliep allemaal wat grimmiger.

Lees ook: De la Vega verdreven: 'Gitzwarte bladzijde in Roda-historie'

Tientallen supporters haalden de Mexicaan van de derde verdieping van de hoofdtribune, waar ook de bestuurskamer ligt, en dwongen hem de trappen af naar buiten. Daar wachtte nog een grote schare supporters hem op. Op dat moment besloot de politie om in te grijpen en de Mexicaan met een politieauto af te voeren.

Escalatie
Volgens de politie was het een bewuste keuze om pas buiten het stadion in te grijpen. "Vooral buiten werd duidelijk dat bepaalde supporters hem te lijf wilden gaan en de politie heeft er toen voor gekozen om deze persoon in veiligheid te brengen en hem daar weg te halen." Binnen in het stadion waren ook al agenten aanwezig, maar die keken vooral toe hoe Garcia de la Vega naar buiten werd gewerkt. Politiewoordvoerder Hans van Kruchten: "De situatie in het stadion was volgens mij niet nijpender dan buiten het stadion, maar er komt een onderzoek en dan gaan we op een rijtje zetten hoe het allemaal is gegaan."

Onderzoek
Bij dat onderzoek gaat de politie gebruik maken van camerabeelden. De resultaten zijn over een paar dagen bekend en dan zal het Openbaar Ministerie beslissen over verdere maatregelen, aldus de politiewoordvoerder.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen