Overslaan en naar de inhoud gaan

De Koning verwacht geen problemen in Molukse wijk Gennep

Geplaatst opdinsdag 13 juni 2017 - 6:00

De burgemeester van Gennep, Peter de Koning, verwacht dat woningcorporatie Mooiland een geschil met bewoners van de Molukse wijk kan oplossen met een goed gesprek.

Tot vijf jaar geleden hadden de Molukkers een afspraak met de woningcorporatie dat er enkel Molukse mensen in de wijk mochten wonen.

Weinig Molukkers
Omdat er een tijd lang weinig nieuwe Molukkers naar de wijk trokken, werd afgesproken dat vrijstaande woningen ook aan mensen met een andere achtergrond werden toegewezen.

Aanwas
De laatste tijd willen er echter weer steeds meer Molukkers zich in de wijk vestigen. En daarom willen de bewoners dat de oude afspraken weer worden hersteld. Burgemeester De Koning verwacht geen hoogoplopend conflict. Hij stelt dat er geen sprake is geweldsdreigingen.

Lees ook: Molukkers willen eigen wijk behouden in Gennep

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Molukkers willen eigen wijk behouden in Gennep
Bewoners Gennep moeten ruzie om picknickset zelf oplossen
Veiligheidsgevoel inwoners Gennep gedaald
Gennep wil A77 doortrekken naar Brabant
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen