Overslaan en naar de inhoud gaan

De Kock geen Roda-directeur: 'Gevoel zei ja, ratio zei nee'

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 15:10

Johan de Kock wordt definitief niet de nieuwe algemeen directeur van Roda JC Kerkrade.

De voormalig speler van de Koempelclub heeft aan de huidige kopstukken van de club aangegeven niet op hun aanbod in te gaan.

Nieuw onderhoud
De Kock sprak in december met Roland Hogenelst, Stijn Koster en Herman Huirne over een mogelijke functie bij Roda, maar hoorde daarna wekenlang niets meer van de ondernemers die de club leiden. Afgelopen week had De Kock dan toch een nieuw onderhoud met Hogenelst, Koster én Dionne Wiertz.

Lees ook: Huirne langer Roda-directeur, De Kock hoorde niets meer

Knoop doorgehakt
Na dat vervolggesprek heeft De Kock de knoop doorgehakt om definitief niet bij Roda aan de slag te gaan, zo legt hij uit tegenover L1. "Je maakt een afweging. Ik heb een aantal zaken op een rijtje gezet, voor mijzelf en mijn vrouw. Toen heb ik besloten er niet op in te gaan."

Algemeen directeur
De Kock zou bij Roda algemeen directeur worden, met voetbaltechnische zaken in zijn portefeuille. De club wil de beide functies, onder meer om budgettaire redenen, combineren, in plaats van een algemeen én een technisch directeur aan te stellen.

'Gevoel zei ja, ratio zei nee'
De Kock en de club bleken qua mogelijkheden en ambities niet op één lijn te zitten. "Het was een moeilijke afweging", voegt de voormalig Oranje-international toe. "Het gevoel zei ja, maar de ratio zei nee."

Lees ook: Roda JC vindt in Bouckaert nieuwe tussenpaus

Bouckaert
Op dit moment is Karel Bouckaert de statutair directeur van Roda JC. Hij nam het stokje over van Huirne, die de functie eerder neerlegde dan hij oorspronkelijk van plan was. Bouckaert werd daarop tussenpaus, omdat clubs volgens de KNVB-reglementen verplicht een directeur aan het roer moeten hebben.

Roda JC liet eerder weten meerdere kandidaten voor de directiefunctie in het vizier te hebben en met meerdere potentiële directeuren gesprekken te voeren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen