Overslaan en naar de inhoud gaan

De Kock geen Roda-directeur: 'Gevoel zei ja, ratio zei nee'

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 15:10

Johan de Kock wordt definitief niet de nieuwe algemeen directeur van Roda JC Kerkrade.

De voormalig speler van de Koempelclub heeft aan de huidige kopstukken van de club aangegeven niet op hun aanbod in te gaan.

Nieuw onderhoud
De Kock sprak in december met Roland Hogenelst, Stijn Koster en Herman Huirne over een mogelijke functie bij Roda, maar hoorde daarna wekenlang niets meer van de ondernemers die de club leiden. Afgelopen week had De Kock dan toch een nieuw onderhoud met Hogenelst, Koster én Dionne Wiertz.

Lees ook: Huirne langer Roda-directeur, De Kock hoorde niets meer

Knoop doorgehakt
Na dat vervolggesprek heeft De Kock de knoop doorgehakt om definitief niet bij Roda aan de slag te gaan, zo legt hij uit tegenover L1. "Je maakt een afweging. Ik heb een aantal zaken op een rijtje gezet, voor mijzelf en mijn vrouw. Toen heb ik besloten er niet op in te gaan."

Algemeen directeur
De Kock zou bij Roda algemeen directeur worden, met voetbaltechnische zaken in zijn portefeuille. De club wil de beide functies, onder meer om budgettaire redenen, combineren, in plaats van een algemeen én een technisch directeur aan te stellen.

'Gevoel zei ja, ratio zei nee'
De Kock en de club bleken qua mogelijkheden en ambities niet op één lijn te zitten. "Het was een moeilijke afweging", voegt de voormalig Oranje-international toe. "Het gevoel zei ja, maar de ratio zei nee."

Lees ook: Roda JC vindt in Bouckaert nieuwe tussenpaus

Bouckaert
Op dit moment is Karel Bouckaert de statutair directeur van Roda JC. Hij nam het stokje over van Huirne, die de functie eerder neerlegde dan hij oorspronkelijk van plan was. Bouckaert werd daarop tussenpaus, omdat clubs volgens de KNVB-reglementen verplicht een directeur aan het roer moeten hebben.

Roda JC liet eerder weten meerdere kandidaten voor de directiefunctie in het vizier te hebben en met meerdere potentiële directeuren gesprekken te voeren.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen