Overslaan en naar de inhoud gaan

De Kock geen Roda-directeur: 'Gevoel zei ja, ratio zei nee'

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 15:10

Johan de Kock wordt definitief niet de nieuwe algemeen directeur van Roda JC Kerkrade.

De voormalig speler van de Koempelclub heeft aan de huidige kopstukken van de club aangegeven niet op hun aanbod in te gaan.

Nieuw onderhoud
De Kock sprak in december met Roland Hogenelst, Stijn Koster en Herman Huirne over een mogelijke functie bij Roda, maar hoorde daarna wekenlang niets meer van de ondernemers die de club leiden. Afgelopen week had De Kock dan toch een nieuw onderhoud met Hogenelst, Koster én Dionne Wiertz.

Lees ook: Huirne langer Roda-directeur, De Kock hoorde niets meer

Knoop doorgehakt
Na dat vervolggesprek heeft De Kock de knoop doorgehakt om definitief niet bij Roda aan de slag te gaan, zo legt hij uit tegenover L1. "Je maakt een afweging. Ik heb een aantal zaken op een rijtje gezet, voor mijzelf en mijn vrouw. Toen heb ik besloten er niet op in te gaan."

Algemeen directeur
De Kock zou bij Roda algemeen directeur worden, met voetbaltechnische zaken in zijn portefeuille. De club wil de beide functies, onder meer om budgettaire redenen, combineren, in plaats van een algemeen én een technisch directeur aan te stellen.

'Gevoel zei ja, ratio zei nee'
De Kock en de club bleken qua mogelijkheden en ambities niet op één lijn te zitten. "Het was een moeilijke afweging", voegt de voormalig Oranje-international toe. "Het gevoel zei ja, maar de ratio zei nee."

Lees ook: Roda JC vindt in Bouckaert nieuwe tussenpaus

Bouckaert
Op dit moment is Karel Bouckaert de statutair directeur van Roda JC. Hij nam het stokje over van Huirne, die de functie eerder neerlegde dan hij oorspronkelijk van plan was. Bouckaert werd daarop tussenpaus, omdat clubs volgens de KNVB-reglementen verplicht een directeur aan het roer moeten hebben.

Roda JC liet eerder weten meerdere kandidaten voor de directiefunctie in het vizier te hebben en met meerdere potentiële directeuren gesprekken te voeren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen