Overslaan en naar de inhoud gaan

In de Karkol is beste café van Limburg

Geplaatst opdinsdag 25 november 2014 - 11:30

Het Maastrichtse café In de Karkol is maandag uitgeroepen tot beste café van Limburg.

Het café in de Stokstraat eindigde in de landelijke Top 100 van Misset Horeca op een vierde plaats.

Lovende jury
Vorig jaar eindigde de bekende zaak van uitbater Barth Hochstenbach nog op een vijfde plek. De jury was lovend, zo staat te lezen in het rapport: "Het blijft knap hoeveel er gerealiseerd is op zo weinig vierkante meters. Een mooi, ruim toilet en veel hoekjes die gezellig en intiem aandoen.

Huiskamer
Zelfs de patio aan de achterkant, voor rokers, is sfeervol. Het is wellicht een cliché, maar dat moet ons dan maar vergeven worden: dit is de huiskamer van de Limburgse hoofdstad. Zowel wat betreft uitstraling, maar zeker ook dankzij gasten, personeel en natuurlijk topkastelein en eigenaar Barth Hochstenbach."

Maastricht en Horst
Café Groothuis uit Emmen mag zich een jaar lang beste café van Nederland noemen. Maastricht staat in totaal drie keer in de lijst: naast In de Karkol zijn dat In de Oude Vogelstruys (40) en de Poshoorn (47). In Limburg is verder de gemeente Horst aan de Maas goed vertegenwoordigd met Het Centrum in Horst (22) en De Morgenstond in Griendtsveen (24).

Mysteryguests
De andere Limburgse cafés in de lijst zijn
De Verleiding (Roermond, plek 42), D'r Klinge (Heerlen, plek 45) en Schtad Zitterd (Sittard, 90). Misset Horeca bekijkt elk jaar met onder meer 'mysteryguests' welk café zich tot beste mag kronen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Maastrichts café In de Karkol beste van Limburg
Beste café van Nederland ligt in Maastricht
Kroegbazen kritisch op Café Top 100
Foto terras
Chalet Bergrust leent terras uit aan terrasloze café's
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen