Overslaan en naar de inhoud gaan

De Kale Zangeres speelt op de tennisbaan

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2020 - 21:57

Het kleine Pesthuyspodium in Maastricht blijft vanwege de coronamaatregelen gesloten. Het intieme theater is namelijk te klein om aan de coronamaatregelen te voldoen.

Daarom moet het huisgezelschap van het Pesthuyspodium, toneelclub M46, uitwijken naar een andere locatie.

Sint Pietersberg
M46-regisseur Coretta Dekkers gaat met haar toneelspelers naar de tennisbaan van EPV, op de Sint Pietersberg in Maastricht.

Toneelstuk
Die keuze voor de tennisbaan komt niet helemaal uit de lucht vallen en heeft alles te maken met het toneelstuk 'De Kale Zangeres', dat het gezelschap van vrijdag tot en met zondag brengt.

Regieconcept
Het regieconcept dat M46 van dit toneelstuk van de Franse toneelschrijver Eugène Ionesco heeft liggen, speelt zich namelijk af op een tennisbaan. In 2017 haalde de toneelclub de tennisbaan nog het theater in, in 2020 brengt M46 het theater naar de tennisbaan.

Visite
'De Kale Zangeres' is een absurdistisch theaterstuk van de Franse toneelschrijver Eugène Ionesco en gaat over twee Engelse echtparen die bij elkaar op visite komen. Die visite verplaatst M46 dus naar de tennisbaan.

De voorstellingen zijn uitverkocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen