Overslaan en naar de inhoud gaan

De Jong ontevreden over lage klassering Roda JC

Geplaatst opdonderdag 12 december 2019 - 23:00

Roda-trainer Jean-Paul de Jong is ontevreden over de prestaties van zijn ploeg na achttien wedstrijden.

De vijftiende plek is zeker niet het doel dat de coach voor ogen had, toen hij dit jaar bij Roda aan de slag ging.

Euvel
Het grootste euvel is het ontbreken van afmakers, spelers die een doelpunt kunnen maken. En spelers in het veld die hun teamgenoten over een dood punt heen kunnen helpen, zo zegt De Jong.

Belonen
"Ik kan mijn spelers niets verwijten. Elke wedstrijd worden er kansen gecreëerd, maar we moeten die afmaken en ons zelf belonen. Voor deze situatie moet je niet je ogen sluiten en denken dat het vanzelf goed komt. Daarom gaan we ook in de winterstop afwegingen maken. Maar nu houden we vast aan ons plan en ik zie dat we nog iedere week progressie boeken."

Winterstop
Spelers die niet fit zijn, spelers die moeten wennen aan het voetbal in Nederland, de aftrek van drie punten, het zijn zaken die eraan toe bijdragen volgens De Jong dat het nog niet loopt zoals het moet. "Maar dat zijn geen excuses voor de prestaties tot nu toe."

Lage klassering
Gezien de lage klassering is de club wel bezig om te kijken of er in de winterstop spelers gehaald kunnen worden die voor een betere balans in het elftal kunnen zorgen.

Mogelijkheden
Toch blijft de oefenmeester optimistisch over de club en de mogelijkheden om hogerop te komen. "Deze club met trotser op zichzelf worden. We bouwen Roda nu samen op en daar is iedereen hard bij nodig. De energie moeten we stoppen in zaken die er toe doen. In wat goed is en beter kan. Voetbal komt nu op plek één, twee en drie en pas daarna komt de rest."

Blessures
Tegen Jong AZ kan De Jong niet beschikken over aanvoerder Daryl Werker vanwege een schorsing. Richard Jensen en Mitchel Keulen zijn beiden geblesseerd en komen voor de winterstop in ieder geval niet meer aan spelen toe. Vanwege het ontbreken van Werker is de kans groot dat Yann Bisseck zijn debuut maakt in de basis.

De wedstrijd tussen Roda JC en Jong AZ begint om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen