Overslaan en naar de inhoud gaan

De Jong ontevreden over lage klassering Roda JC

Geplaatst opdonderdag 12 december 2019 - 23:00

Roda-trainer Jean-Paul de Jong is ontevreden over de prestaties van zijn ploeg na achttien wedstrijden.

De vijftiende plek is zeker niet het doel dat de coach voor ogen had, toen hij dit jaar bij Roda aan de slag ging.

Euvel
Het grootste euvel is het ontbreken van afmakers, spelers die een doelpunt kunnen maken. En spelers in het veld die hun teamgenoten over een dood punt heen kunnen helpen, zo zegt De Jong.

Belonen
"Ik kan mijn spelers niets verwijten. Elke wedstrijd worden er kansen gecreëerd, maar we moeten die afmaken en ons zelf belonen. Voor deze situatie moet je niet je ogen sluiten en denken dat het vanzelf goed komt. Daarom gaan we ook in de winterstop afwegingen maken. Maar nu houden we vast aan ons plan en ik zie dat we nog iedere week progressie boeken."

Winterstop
Spelers die niet fit zijn, spelers die moeten wennen aan het voetbal in Nederland, de aftrek van drie punten, het zijn zaken die eraan toe bijdragen volgens De Jong dat het nog niet loopt zoals het moet. "Maar dat zijn geen excuses voor de prestaties tot nu toe."

Lage klassering
Gezien de lage klassering is de club wel bezig om te kijken of er in de winterstop spelers gehaald kunnen worden die voor een betere balans in het elftal kunnen zorgen.

Mogelijkheden
Toch blijft de oefenmeester optimistisch over de club en de mogelijkheden om hogerop te komen. "Deze club met trotser op zichzelf worden. We bouwen Roda nu samen op en daar is iedereen hard bij nodig. De energie moeten we stoppen in zaken die er toe doen. In wat goed is en beter kan. Voetbal komt nu op plek één, twee en drie en pas daarna komt de rest."

Blessures
Tegen Jong AZ kan De Jong niet beschikken over aanvoerder Daryl Werker vanwege een schorsing. Richard Jensen en Mitchel Keulen zijn beiden geblesseerd en komen voor de winterstop in ieder geval niet meer aan spelen toe. Vanwege het ontbreken van Werker is de kans groot dat Yann Bisseck zijn debuut maakt in de basis.

De wedstrijd tussen Roda JC en Jong AZ begint om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen