Overslaan en naar de inhoud gaan

De ideale kringloop begint bij een afgedankte kinderfiets

Geplaatst opmaandag 20 mei 2019 - 7:02

De ANWB en stichting Leergeld gaan in Weert zoveel mogelijk kinderfietsen inzamelen, opknappen en uitdelen aan gezinnen met een krappe beurs.

Limburgers die een kinderfiets over hebben, kunnen het rijwiel komende tijd afgeven voor het goede doel.

Veilig
Mick Waulthers, voorzitter van stichting Leergeld in Weert: "Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat kinderen van arme gezinnen toch veilig met de fiets naar school, de sportclub of vriendjes kunnen."

Opknappers
Stichting Leergeld is blij om samen op te trekken met de ANWB. Waulthers. "Wij zamelen sinds vier jaar gebruikte fietsen in. Een deel daarvan is achtergebleven bij treinstations en soms kopen we bij fietszaken opknappers in. Dat gaat met een stijgende lijn. Jaarlijks delen we nu ongeveer honderd fietsen uit. We zijn voor een opgeknapte fiets tussen 200 en 250 euro kwijt. Met het netwerk van de ANWB verwacht ik dat de kostprijs daalt en het aantal opgeknapte fietsen flink toeneemt."

Kinderen
Hierdoor komt geld vrij om andere goede doelen mee te bekostigen. De stichting Leergeld ondersteunt arme gezinnen ook in de kosten voor school, zwemles of de aanschaf van een laptop. Via gemeenten, scholen of de Voedselbank vindt de stichting Leergeld toegang tot gezinnen in financiële nood. Na een bezoek en een intakegesprek wordt beslist welke hulp de kinderen tussen 4 en 18 jaar krijgen.

Arbeidsmarkt
"Het Kinderfietsenplan heeft nog een ander positief effect", zegt Waulthers. "De fietsen worden opgeknapt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij leren onder begeleiding nieuwe vaardigheden en ontdekken een stukje zelfwaarde."

Dekkend netwerk
De formule in Weert wordt op de voet gevolgd door andere vestigingen van stichting Leergeld in Limburg. Waulthers verwacht dat ze snel aansluiten, zodat in Limburg een dekkend netwerk ontstaat. "De combinatie tussen ANWB en stichting Leergeld is uniek in Nederland. Zij zijn goed in het inzamelen van fietsen in en wij zijn goed in het opknappen en uitdelen ervan."

Het inzamelpunt in Weert is aan de Roermondseweg 64.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen