Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

De ideale kringloop begint bij een afgedankte kinderfiets

Geplaatst opmaandag 20 mei 2019 - 7:02

De ANWB en stichting Leergeld gaan in Weert zoveel mogelijk kinderfietsen inzamelen, opknappen en uitdelen aan gezinnen met een krappe beurs.

Limburgers die een kinderfiets over hebben, kunnen het rijwiel komende tijd afgeven voor het goede doel.

Veilig
Mick Waulthers, voorzitter van stichting Leergeld in Weert: "Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat kinderen van arme gezinnen toch veilig met de fiets naar school, de sportclub of vriendjes kunnen."

Opknappers
Stichting Leergeld is blij om samen op te trekken met de ANWB. Waulthers. "Wij zamelen sinds vier jaar gebruikte fietsen in. Een deel daarvan is achtergebleven bij treinstations en soms kopen we bij fietszaken opknappers in. Dat gaat met een stijgende lijn. Jaarlijks delen we nu ongeveer honderd fietsen uit. We zijn voor een opgeknapte fiets tussen 200 en 250 euro kwijt. Met het netwerk van de ANWB verwacht ik dat de kostprijs daalt en het aantal opgeknapte fietsen flink toeneemt."

Kinderen
Hierdoor komt geld vrij om andere goede doelen mee te bekostigen. De stichting Leergeld ondersteunt arme gezinnen ook in de kosten voor school, zwemles of de aanschaf van een laptop. Via gemeenten, scholen of de Voedselbank vindt de stichting Leergeld toegang tot gezinnen in financiële nood. Na een bezoek en een intakegesprek wordt beslist welke hulp de kinderen tussen 4 en 18 jaar krijgen.

Arbeidsmarkt
"Het Kinderfietsenplan heeft nog een ander positief effect", zegt Waulthers. "De fietsen worden opgeknapt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij leren onder begeleiding nieuwe vaardigheden en ontdekken een stukje zelfwaarde."

Dekkend netwerk
De formule in Weert wordt op de voet gevolgd door andere vestigingen van stichting Leergeld in Limburg. Waulthers verwacht dat ze snel aansluiten, zodat in Limburg een dekkend netwerk ontstaat. "De combinatie tussen ANWB en stichting Leergeld is uniek in Nederland. Zij zijn goed in het inzamelen van fietsen in en wij zijn goed in het opknappen en uitdelen ervan."

Het inzamelpunt in Weert is aan de Roermondseweg 64.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen