Overslaan en naar de inhoud gaan

De hitte houdt aan: opnieuw is er een hittegolf in Arcen

Geplaatst opmaandag 23 juli 2018 - 15:02

In Arcen is opnieuw sprake van een hittegolf.

Bij het KNMI-weerstation werd maandagmiddag een temperatuur van 30 graden gemeten. Sinds 12 juli werd het in Arcen elke dag zomers warm en er waren drie dagen waarbij er zelfs sprake was van temperaturen boven de dertig graden. Dan mag gesproken worden van een hittegolf.

Lange hittegolf
Het is de tweede keer deze zomer dat er sprake is van een hittegolf in Arcen. En waarschijnlijk is het ook niet de laatste keer. Meteo Limburg verwacht vanaf woensdag een lange hittegolf die tot in het begin van augustus aanhoudt. Van woensdag tot en met zaterdag is het elke dag tropisch warm met temperaturen boven de dertig graden.

Weerman Thijs Zeelen over de hittegolf in Arcen.

Kwetsbare mensen
Omdat het warme weer nog langer aanhoudt is maandag het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) roept mensen op om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen.

Dunne kleding
Volgens het RIVM zouden mensen lichamelijke inspanningen in de middag moeten beperken. Ook zouden ze de woning koel moeten houden met zonwering, ventilators of airconditioning. Daarnaast adviseert het RIVM om voldoende te drinken, dunne kleding te dragen en jezelf goed te beschermen tegen de zon.

Bekijk hier het uitgebreide weerbericht.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen