Overslaan en naar de inhoud gaan

'De hele pandemie slechts een paar uur op kantoor geweest'

Geplaatst opdinsdag 16 november 2021 - 13:06

De afgelopen weken werkten mensen weer vaker op kantoor. Daar is met de nieuwe coronamaatregelen nu weer een einde aan gekomen. Het demissionair kabinet adviseert mensen om de komende weken zo veel mogelijk thuis te werken.

Huub Narinx (63), directeur Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), ziet dat bedrijven inmiddels op thuiswerken zijn ingericht. "Iedereen is nu voorbereid, het thuiswerken wordt weer opgeschaald", zegt Narinx vanuit zijn huis in Beegden.

Hybride werken
"Toch is thuiswerken een onwenselijke situatie", vindt Narinx. "We waren weer net op weg naar een nieuw normaal. Dat wat we nu het hybride werken noemen. Bedrijven waren een nieuwe verhouding tussen digitaal en op kantoor werken aan het vinden. Dat staat nu allemaal op de handrem. "

Video: L1

Sinds het begin van de pandemie werkt Kirsten Beekhuis (48) vanuit huis in Velden. Ze is als productmanager bij CGM, dat vestigingen heeft in Echt en Zoetermeer. Vorige week was Beekhuis voor het eerst in anderhalf jaar een paar uur op kantoor. "Thuiswerken vraagt om discipline. Je moet er voor zorgen dat werk en privé niet in elkaar overvloeien."

Lees ook: Thuiswerkadvies: weinig drukte op de Limburgse wegen

Thuiswerkadvies
Op de persconferentie van vrijdagavond adviseerde het demissionaire kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken. De strengere coronaregels zijn nodig, omdat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft stijgen.

Lees ook: Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen voor de komende weken

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen