Overslaan en naar de inhoud gaan

De Gruffalo krijgt Limburgs-Venlose vertaling

Geplaatst opzaterdag 1 augustus 2020 - 20:51

Het wereldberoemde kinderboek De Gruffalo verschijnt dit najaar ook in een Venlose vertaling.

Frans Pollux vertaalde het van oorsprong Engelse kinderboek, meldt Omroep Venlo.

Vertalingen
Uitgeverij Lemniscaat brengt dit jaar tien streektaalvarianten van het boek op de markt. Behalve de Limburgs-Venlose versies zijn dat bijvoorbeeld een door Guus Meeuwis vertaalde Brabantse versie, een Twentse aan de hand van Herman Finkers en een Drentse Gruffalo door Daniël Lohues.

1 april
Aanleiding voor de reeks vertalingen is een 1 april grap de Rotterdamse uitgever van het kinderboek. Die kondigde toen een Rotterdamse versie van het boek aan, maar daarop kwam zoveel respons dat ze het kinderboek ook daadwerkelijk vertaald hebben. De tien nieuwe streektaalvarianten zijn daar weer een vervolg op.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen