Overslaan en naar de inhoud gaan

De groene oase in Grashoek verdwijnt stukje bij beetje

Geplaatst opzondag 9 mei 2021 - 21:47

Het levenswerk van Annie en Frans Peeters uit Grashoek verdwijnt. De enorme tuin waar ze twintig jaar aan hebben gewerkt, is verkocht.

"Het is niet anders. Ons leven komt in een nieuwe fase. Leuk is anders. Dit is mijn alles." Annie Peeters (72) staat samen met haar echtgenoot Frans Peeters (80) te kijken naar alle potplanten waar een prijskaartje aan hangt. Hun huis en de tuin van maar liefst 9000 vierkante meter is verkocht.

Video: L1

Afscheid
De gezondheid van Frans gaat achteruit. Het is tijd om kleiner te gaan wonen. Die beslissing betekent dat de tuinliefhebbers uit Grashoek afscheid moeten nemen van de groene oase die ze gecreëerd hebben met de afmeting van een park. "We hebben hier al onze vrije tijd in doorgebracht. Iedere dag van 's morgens tot 's avonds waren we hier bezig."

Uitzicht
Twee dagen heeft het echtpaar ingeruimd voor de openbare verkoop van planten en andere tuinspullen. Met hulp van familieleden en vrienden wordt de klus geklaard.

Tuintje
"De nieuwe eigenaren hebben een stukje grond van de tuin aan ons verkocht. Dat grens aan de plek waar onze nieuwe woning komt. Zo houden we in ieder geval een klein tuintje over en hopelijk voorlopig een goed uitzicht op deze plek."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen