Overslaan en naar de inhoud gaan

De groene oase in Grashoek verdwijnt stukje bij beetje

Geplaatst opzondag 9 mei 2021 - 21:47

Het levenswerk van Annie en Frans Peeters uit Grashoek verdwijnt. De enorme tuin waar ze twintig jaar aan hebben gewerkt, is verkocht.

"Het is niet anders. Ons leven komt in een nieuwe fase. Leuk is anders. Dit is mijn alles." Annie Peeters (72) staat samen met haar echtgenoot Frans Peeters (80) te kijken naar alle potplanten waar een prijskaartje aan hangt. Hun huis en de tuin van maar liefst 9000 vierkante meter is verkocht.

Video: L1

Afscheid
De gezondheid van Frans gaat achteruit. Het is tijd om kleiner te gaan wonen. Die beslissing betekent dat de tuinliefhebbers uit Grashoek afscheid moeten nemen van de groene oase die ze gecreƫerd hebben met de afmeting van een park. "We hebben hier al onze vrije tijd in doorgebracht. Iedere dag van 's morgens tot 's avonds waren we hier bezig."

Uitzicht
Twee dagen heeft het echtpaar ingeruimd voor de openbare verkoop van planten en andere tuinspullen. Met hulp van familieleden en vrienden wordt de klus geklaard.

Tuintje
"De nieuwe eigenaren hebben een stukje grond van de tuin aan ons verkocht. Dat grens aan de plek waar onze nieuwe woning komt. Zo houden we in ieder geval een klein tuintje over en hopelijk voorlopig een goed uitzicht op deze plek."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen