Overslaan en naar de inhoud gaan

De Gouden Tip legt publieke acties stil na aanslag De Vries

Geplaatst opwoensdag 7 juli 2021 - 15:19

Stichting De Gouden Tip legt alle publieke acties stil na de aanslag dinsdagavond op misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Vicevoorzitter Lex de Jager van De Gouden Tip reageert geschokt: "Mensen kunnen nog wel doneren en tips geven op de website van de stichting."

Tanja Groen
De stichting zamelt geld in voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen. Peter R. de Vries staat mede aan de basis van de doneeractie. Die moet een bedrag van 1 miljoen euro opleveren als beloning voor de tip waarmee de verdwijning van Tanja Groen wordt opgelost. Als het na een jaar minder is, dan is dat de uit te loven beloning voor de gouden tip. Is het meer, dan zal het overschot worden gestoken in beloningen in andere zaken. Het initiatief heeft de steun van politie en justitie.

Lees ook: Zaak Tanja Groen: één miljoen euro voor gouden tip

De Jager: "Ik ken Peter heel goed. We zijn heel bezorgd over zijn situatie. De stichting staakt alle publieke acties, totdat we meer weten over hopelijk het herstel van Peter."

Peter R. de Vries werd dinsdagavond in het centrum van Amsterdam neergeschoten. Hij was daarvoor bij een live-uitzending van het programma RTL Boulevard geweest. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam zei dinsdagavond dat De Vries 'vecht voor zijn leven'.

Lees ook: Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam

De teller van de inzameling van Peter R. de Vries voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen is woensdagmiddag opgelopen tot ruim 244.000 euro. Dinsdagavond ging het nog om ruim 238.000 euro. Op 23 juni ging de website van de stichting van De Vries de lucht in. Tanja Groen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd, tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht.

Video L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen