Overslaan en naar de inhoud gaan

Is de Giro d'Italia toch meer geschikt voor Dumoulin?

Geplaatst opdonderdag 24 oktober 2019 - 7:24

Met het bekend worden van het routeschema van de Giro d'Italia donderdagmiddag kan het speculeren beginnen over wanneer Tom Dumoulin zijn rentree maakt in een grote ronde.

De Maastrichtenaar heeft eerder al bekendgemaakt dat hij komend seizoen graag de Tour de France en de Olympische Spelen in Tokio wil rijden.

Tijdritten
Maar voor volgend jaar lijkt de uitdaging toch opnieuw in Italië te liggen. Als alle geruchten kloppen zal de Giro d'Italia drie individuele tijdritten tellen, terwijl er in de Tour maar één keer tegen de klok wordt gereden.

Lees ook: Dumoulin wil Tour en Spelen in 2020

Ook zit er tussen de Tour en de Olympische Spelen weinig hersteltijd. Dat is ook al niet ideaal voor een goede prestatie in Tokio.

Bekendmaking
Om 18:00 uur maakt Giro-organisator RCS het routeschema openbaar. Het is al bekend dat de start op 9 mei in Boedapest zal zijn, met een korte tijdrit. Daarna volgen nog twee etappes op Hongaarse bodem.

Dumoulin, de Giro-winnaar van 2017 en erkend tijdrijder, stapt deze winter over van Sunweb naar Jumbo-Visma. Afgelopen seizoen zette de Limburger in op een topprestatie in de Giro, maar dat plan viel in de vierde etappe in duigen door een val.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen