Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

De dunne lijn tussen gestoord worden en gestoord zijn

Geplaatst opmaandag 18 mei 2015 - 15:13

De dunne scheidslijn tussen gestoord worden of gestoord zijn. En wie maakt Moszkowicz uit voor een vuile, vieze, gore, smerige oplichter? Dit is de week in quotes.

"Hij was een beetje in beeld. Ronald Spelbos, Frank de Boer en Phillip Cocu zijn een keer naar Mönchengladbach afgereisd. De keuze viel uiteindelijk op jongens die verder waren."
Bert van Marwijk had Roel Brouwers op het oog voor het WK in 2010. (VI)

"Het verdriet moet meegroeien met de tijd. Zo rauw als in het begin mag het niet blijven, dan kun je niet leven. Het verdriet is niet meer hetzelfde als in het begin, maar het gemis blijft."
Huidig burgemeester van Roermond Rianne Donders-De Leest verloor haar oudste zoon bij een vliegtuigcrash in Tripoli. Vijf jaar later blikt ze terug op die tijd in Dagblad de Limburger.

"Dat was de eerste keer na zijn doorbraak in Limburg. Niet verkeerd. Normaal betaal je al snel 70.000 euro voor een set."
Organisator Peter Crijns over de nummer één DJ van de wereld Hardwell, die festival Intensss in Landgraaf op Hemelvaartsdag verraste met een kort onaangekondigd optreden.

Foto: ANP/Koen van Weel

"Ik declareer niet meer, al jaren niet. Ik heb toen dat gesodemieter gehad, hé. Later ben ik er achter gekomen dat het helemaal geen rolletje drop was dat ik gedeclareerd had, maar een zak apenkoppen. Die vond mijn chauffeur Harrie zo lekker en heb ik meegepakt toen ik bij het tankstation wat boterhammen kocht."
Scheidend gedeputeerde Bert Kersten blikt in Dagblad de Limburger terug op zijn carrière en de declaratieaffaire van 2009.

"Het probleem was vooral dat er niet precies gedeclareerd was. Veel werd op mij weggeschreven terwijl het eigenlijk op projecten geboekt had moeten worden. En omdat we toen als provincie onder druk vantoenmalig gouverneur Frissen redelijk gehaast hebben geopereerd toen media de bonnetjes opvroegen, was ik ineens in de media de declaratiekoning."
Nogmaals Bert Kersten in Dagblad de Limburger.

"Soms lijkt de scheidslijn tussen ergens bij gestoord worden en gestoord zijn wel erg dun."
Columnist Paul van der Steen windt zich op over een Maastrichtse scholier die bij het LAKS klaagde over een docente wiens string zichtbaar was tijdens de examens.

Foto: iStock

"Sommige mensen hebben een stamkroeg, ik ga naar Rowwen Hèze-concerten toe."
Fans van het eerste uur beschrijven hun Rowwen Hèze-gevoel in een boek ter ere van het dertig jarig jubileum van de band.

"Eindelijk doet de gemeente nu wat. Die lui zorgden alleen maar voor onrust en intimideerden mensen. Vooral onder ouderen in de stad heerst er angst. Hopelijk wordt dat nu minder."
Omwonenden zijn blij dat burgemeester Som ingrijpt in Kerkrade en het motorbendes moeilijk maakt.

"Voor veel mensen was het logisch om Nepal te verlaten. In mij kwam het niet op om weg te gaan. Ik heb twee handen om mee te werken en een gezond lichaam. Waar nodig kan ik hulp bieden, in welke vorm dan ook."
Daniëlle Rulkens groeide op in Sittard-Geleen, maar is nu in het zwaar getroffen Nepal als onderdeel van een wereldreis. Het land snel verlaten doet ze echter niet.

Flodder
Foto: ANP

"Ik mag er verder niks over zeggen, want ik heb een non disclosure agreement getekend. Maar ik heb er een mooi huis aan overgehouden, dus u hoort mij verder niet klagen."
De Sittardse regisseur Mike van Diem komt achttien jaar na het Oscarwinnende Karakter eindelijk weer met een nieuwe film. Dat hij in de tussentijd de kans misliep een film zou maken met grootheden als Brad Pitt en Robert Redford, Van Diem zou de film regisseren maar haakte toch af, lijkt hem niet heel erg te deren.

"Het is gewoon een vuile, vieze, gore, smerige oplichter. Zet dat maar in je stukkie. Laat hem een gewone baan gaan zoeken en werken voor zijn geld."
​Bram Moszkowicz werd dit weekend hoofdzakelijk enthousiast ontvangen al flyerend op de markt in Almere. Al vielen er ook wat minder positieve reacties op te tekenen gericht aan de nieuwe VNL-voorman. Zoals de tirade hierboven van de passerende Hans die maandag in Dagblad de Limburger te lezen valt.

Foto: ANP/Martijn Beekman

"Ingewijden bevestigen 'off the record' dat clubs er niet voor schromen duizenden euro's te betalen om wedstrijden te manipuleren."
Dagblad de Limburger in een commentaar over matchfixing in het Limburgse amateurvoetbal.

"Ik denk dat ze er gewoon zin in hadden, om er een nieuwe presentatrice uit het buitenland bij te hebben. Het is maar net hoe de wind waait."
Chantal Janzen kan niet verklaren waarom haar eerste tv-klus in Duitsland een groot succes is.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

De week in quotes: 'Judas hangt zich op volgens Arbo-regels'
De week in quotes: De laatste woorden van Lau
Over kneedbare borsten en een sexy string
'Had mijn collega niet geschoten, dan had ik 't gedaan'
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen