Overslaan en naar de inhoud gaan

De dunne lijn tussen gestoord worden en gestoord zijn

Geplaatst opmaandag 18 mei 2015 - 15:13

De dunne scheidslijn tussen gestoord worden of gestoord zijn. En wie maakt Moszkowicz uit voor een vuile, vieze, gore, smerige oplichter? Dit is de week in quotes.

"Hij was een beetje in beeld. Ronald Spelbos, Frank de Boer en Phillip Cocu zijn een keer naar Mönchengladbach afgereisd. De keuze viel uiteindelijk op jongens die verder waren."
Bert van Marwijk had Roel Brouwers op het oog voor het WK in 2010. (VI)

"Het verdriet moet meegroeien met de tijd. Zo rauw als in het begin mag het niet blijven, dan kun je niet leven. Het verdriet is niet meer hetzelfde als in het begin, maar het gemis blijft."
Huidig burgemeester van Roermond Rianne Donders-De Leest verloor haar oudste zoon bij een vliegtuigcrash in Tripoli. Vijf jaar later blikt ze terug op die tijd in Dagblad de Limburger.

"Dat was de eerste keer na zijn doorbraak in Limburg. Niet verkeerd. Normaal betaal je al snel 70.000 euro voor een set."
Organisator Peter Crijns over de nummer één DJ van de wereld Hardwell, die festival Intensss in Landgraaf op Hemelvaartsdag verraste met een kort onaangekondigd optreden.

Foto: ANP/Koen van Weel

"Ik declareer niet meer, al jaren niet. Ik heb toen dat gesodemieter gehad, hé. Later ben ik er achter gekomen dat het helemaal geen rolletje drop was dat ik gedeclareerd had, maar een zak apenkoppen. Die vond mijn chauffeur Harrie zo lekker en heb ik meegepakt toen ik bij het tankstation wat boterhammen kocht."
Scheidend gedeputeerde Bert Kersten blikt in Dagblad de Limburger terug op zijn carrière en de declaratieaffaire van 2009.

"Het probleem was vooral dat er niet precies gedeclareerd was. Veel werd op mij weggeschreven terwijl het eigenlijk op projecten geboekt had moeten worden. En omdat we toen als provincie onder druk vantoenmalig gouverneur Frissen redelijk gehaast hebben geopereerd toen media de bonnetjes opvroegen, was ik ineens in de media de declaratiekoning."
Nogmaals Bert Kersten in Dagblad de Limburger.

"Soms lijkt de scheidslijn tussen ergens bij gestoord worden en gestoord zijn wel erg dun."
Columnist Paul van der Steen windt zich op over een Maastrichtse scholier die bij het LAKS klaagde over een docente wiens string zichtbaar was tijdens de examens.

String Tanga Lingerie Ondergoed
Foto: iStock

"Sommige mensen hebben een stamkroeg, ik ga naar Rowwen Hèze-concerten toe."
Fans van het eerste uur beschrijven hun Rowwen Hèze-gevoel in een boek ter ere van het dertig jarig jubileum van de band.

"Eindelijk doet de gemeente nu wat. Die lui zorgden alleen maar voor onrust en intimideerden mensen. Vooral onder ouderen in de stad heerst er angst. Hopelijk wordt dat nu minder."
Omwonenden zijn blij dat burgemeester Som ingrijpt in Kerkrade en het motorbendes moeilijk maakt.

"Voor veel mensen was het logisch om Nepal te verlaten. In mij kwam het niet op om weg te gaan. Ik heb twee handen om mee te werken en een gezond lichaam. Waar nodig kan ik hulp bieden, in welke vorm dan ook."
Daniëlle Rulkens groeide op in Sittard-Geleen, maar is nu in het zwaar getroffen Nepal als onderdeel van een wereldreis. Het land snel verlaten doet ze echter niet.

Flodder
Foto: ANP

"Ik mag er verder niks over zeggen, want ik heb een non disclosure agreement getekend. Maar ik heb er een mooi huis aan overgehouden, dus u hoort mij verder niet klagen."
De Sittardse regisseur Mike van Diem komt achttien jaar na het Oscarwinnende Karakter eindelijk weer met een nieuwe film. Dat hij in de tussentijd de kans misliep een film zou maken met grootheden als Brad Pitt en Robert Redford, Van Diem zou de film regisseren maar haakte toch af, lijkt hem niet heel erg te deren.

"Het is gewoon een vuile, vieze, gore, smerige oplichter. Zet dat maar in je stukkie. Laat hem een gewone baan gaan zoeken en werken voor zijn geld."
​Bram Moszkowicz werd dit weekend hoofdzakelijk enthousiast ontvangen al flyerend op de markt in Almere. Al vielen er ook wat minder positieve reacties op te tekenen gericht aan de nieuwe VNL-voorman. Zoals de tirade hierboven van de passerende Hans die maandag in Dagblad de Limburger te lezen valt.

Foto: ANP/Martijn Beekman

"Ingewijden bevestigen 'off the record' dat clubs er niet voor schromen duizenden euro's te betalen om wedstrijden te manipuleren."
Dagblad de Limburger in een commentaar over matchfixing in het Limburgse amateurvoetbal.

"Ik denk dat ze er gewoon zin in hadden, om er een nieuwe presentatrice uit het buitenland bij te hebben. Het is maar net hoe de wind waait."
Chantal Janzen kan niet verklaren waarom haar eerste tv-klus in Duitsland een groot succes is.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

De week in quotes: 'Judas hangt zich op volgens Arbo-regels'
De week in quotes: De laatste woorden van Lau
Over kneedbare borsten en een sexy string
'Had mijn collega niet geschoten, dan had ik 't gedaan'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen