Overslaan en naar de inhoud gaan

De centrale as van Fortuna Sittard moet nog vorm krijgen

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 7:00

Met een transfermarkt die nog twee maanden open is heeft Fortuna Sittard nog veel tijd om haar selectie rond te krijgen, maar vooral in de as van het elftal zoekt de club nog naar kwalitatieve versterkingen.

"We zouden morgen zeven spelers kunnen presenteren", zegt Fortuna's technisch directeur Sjors Ultee, "maar we zoeken een balans tussen tempo en kwaliteit."

Direct een meerwaarde
Ultee bedoelt daarmee dat Fortuna in tegenstelling tot voorgaande seizoenen nu niet zozeer naar de breedte van de selectie hoeft te kijken, maar eigenlijk alleen spelers wil binnenhalen die 'er direct staan': ze moeten vanaf het moment van binnenkomst direct een meerwaarde voor het elftal zijn. Niet gek, gezien het feit dat sterkhouders als Mark Diemers en Wessel Dammers deze zomer vertrokken.

Geduld
"Er is aanbod genoeg", zegt Ultee, die zelf als nieuwbakken technisch directeur ook aan zijn eerste transferperiode bezig. "In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben we nu, relatief vroeg in de aanloop naar het seizoen, in de breedte een aardige groep staan. We hoeven daardoor nu minder spelers te halen, maar de jongens die we halen, dat moeten dan wel topspelers zijn." Dat vergt geduld, erkent ook Ultee, ondanks dat trainers graag zo vroeg mogelijk oefenduels met een beoogd basiselftal willen spelen.

Vier posities
Fortuna wil voor vier specifieke cruciale posities een directe versterking vastleggen: een linker centrale verdediger, een 'tien' achter de spitsen, een spits en een rechtsbuiten. Drie plekken in de as van het veld dus, het geraamte van het elftal. Ultee geeft aan dat er met meerdere spelers en zaakwaarnemers gesprekken lopen en de club zich wat dat betreft geen zorgen maakt.

Polter
Voor de spitspositie heeft de club nog goede hoop op de komst van Sebastian Polter. De Duitser scoorde afgelopen seizoen twee keer voor Union Berlin in dertien wedstrijden in de Bundesliga. Fortuna is nog in gesprek met de transfervrije spits en zijn zaakwaarnemer.

Sebastian Polter
Sebastian Polter jaagt namens Union Berlin de 1-0 voorbij Rune Jarstein in de stadsderby tegen Hertha BSC.
Foto: Orange Pictures

"Eigenlijk is het een betere spits dan we zoeken", zegt Ultee. "Die jongen beschikt over veel kwaliteiten. Maar hij wil ook weten wat er mogelijk is bij Fortuna, en hoe de spelersgroep eruit gaat zien." Daarnaast hengelen ook andere clubs naar de diensten van de lange Duitse aanvalsleider, die dus nog geen knoop wil doorhakken.

Niets gehoord
Tegelijkertijd lijkt Fortuna er niet voor te hoeven vrezen dat er op korte termijn nog spelers worden weggekocht. Onlangs circuleerden er geruchten dat Jorrit Smeets naar een Engelse club zou kunnen verkassen, maar daar hebben zowel Fortuna als Smeets' zaakwaarnemer tot op de dag van vandaag niets van gehoord.

Koselev
Keeper Aleksei Koselev heeft twee uitstekende seizoenen onder de Sittardse lat achter de rug. Dat hij daarnaast een vaste waarde is in de nationale ploeg van Moldaviƫ en zijn contract bij Fortuna over een jaar afloopt, maakt de doelman op papier interessant voor andere clubs. Zoals het er nu naar uitziet gaat hij echter niet verkassen, want van concrete interesse is geen sprake. "Vooralsnog is er geen bod gedaan", bevestigt Ultee.

De transfermarkt sluit op 7 oktober. Fortuna's Eredivisie-seizoen begint een maandje eerder, op zaterdag 12 september met een uitwedstrijd tegen FC Twente. Een week later ontvangen de geel-groenen in eigen huis SC Heerenveen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen