Overslaan en naar de inhoud gaan

De bieb mag weer open: 'Het gaat hier bruisen'

Geplaatst opmaandag 17 mei 2021 - 22:30

Een cursus volgen, de krant lezen en mensen ontmoeten. De sociale kracht van de bieb bloeit weer op nu de deuren open mogen.

Daar is directeur Geja Olijnsma van de bibliotheek in Venlo erg blij mee. "Het gaat hier weer bruisen."

Video: NOS

Sociale kracht
De bieb is voor veel mensen een plek die structuur biedt. "Ze kunnen hier hun krantje lezen en mensen ontmoeten", vertelt Olijnsma. Ook de computercursus van mevrouw Van Rooijen gaat eindelijk van start. Haar man regelt nu alles via de digitale weg. "En dat vind ik fijn, maar ik wil het ook zelf leren zodat ik nooit heel erg op anderen hoef terug te vallen."

Motie
De bibliotheken zouden eigenlijk pas later opengaan, maar zijn door Mark Rutte naar voren gehaald in het openingsplan nadat meerdere partijen in de Tweede Kamer hun ongenoegen uitspraken over het plan. Ze vonden het vreemd dat je wel een boek mag kopen in een winkel, maar geen boek mag lenen in de bieb.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten