Overslaan en naar de inhoud gaan

De bieb mag weer open: 'Het gaat hier bruisen'

Geplaatst opmaandag 17 mei 2021 - 22:30

Een cursus volgen, de krant lezen en mensen ontmoeten. De sociale kracht van de bieb bloeit weer op nu de deuren open mogen.

Daar is directeur Geja Olijnsma van de bibliotheek in Venlo erg blij mee. "Het gaat hier weer bruisen."

Video: NOS

Sociale kracht
De bieb is voor veel mensen een plek die structuur biedt. "Ze kunnen hier hun krantje lezen en mensen ontmoeten", vertelt Olijnsma. Ook de computercursus van mevrouw Van Rooijen gaat eindelijk van start. Haar man regelt nu alles via de digitale weg. "En dat vind ik fijn, maar ik wil het ook zelf leren zodat ik nooit heel erg op anderen hoef terug te vallen."

Motie
De bibliotheken zouden eigenlijk pas later opengaan, maar zijn door Mark Rutte naar voren gehaald in het openingsplan nadat meerdere partijen in de Tweede Kamer hun ongenoegen uitspraken over het plan. Ze vonden het vreemd dat je wel een boek mag kopen in een winkel, maar geen boek mag lenen in de bieb.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen