Overslaan en naar de inhoud gaan

De beste worst van het land komt uit Limburg

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 9:18

Slagerij Pinckaers uit Eijsden mag zich het komende jaar de Traiteur van het jaar 2019 noemen.

Afgelopen maandag nam slager Eric Pinckaers deze prijs in ontvangst. Het is niet de eerste keer dat de slagerij tot beste wordt verkozen: twee jaar geleden mocht de slagerij deze prijs ook al op zijn naam zetten.

Minder vlees
Ondertussen zijn steeds minder mensen vlees gaan eten, maar dat vindt Pinckaers niet lastig. "Als iemand minder vlees gaat eten, is dat helemaal geen probleem. Zolang als die persoon vlees gaat eten, dan ook een goed stukje vlees gaat halen en bij de slager terechtkomt", aldus Pinckaers. Daarnaast biedt de slagerij ook vegetarische opties.

Video: L1

Gedeelde eerste plek
Naast de Traiteur van het jaar prijs won Pinckaers ook de Hygiëneprijs. Hiervoor werden producten op een onverwacht moment opgehaald en microbiologisch gekeurd. Die prijs moest hij delen met Superslagerij Brouwers uit Beek en Donk, die hetzelfde aantal punten scoorde.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen