Overslaan en naar de inhoud gaan

De Baenje op een poetsbeurt na gereed voor vluchtelingen

Geplaatst opwoensdag 27 oktober 2021 - 11:09

Het voormalige seniorencomplex De Baenje in Sittard is op een poetsbeurt na klaar om 40 vluchtelingen op te vangen.

De gemeente Sittard-Geleen heeft het complex dinsdagmiddag geïnspecteerd. Het is nu wachten op een besluit van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), zo meldt een woordvoerder van de gemeente.

Leeg seniorencomplex
De gemeente maakte maandag bekend dat het voormalige zorgcentrum aan de Schuttestraat in Sittard tijdelijk beschikbaar is voor vluchtelingen tot uiterlijk 15 december. Het seniorencomplex staat sinds de zomer leeg en wordt binnenkort gesloopt.

Lees ook: Sittard-Geleen biedt tijdelijk opvang aan 40 vluchtelingen

Ter Apel
Door de grote instroom van Afghaanse vluchtelingen is het aanmeldcentrum Ter Apel in Groningen overbelast. Het COA heeft daarop een oproep gedaan aan alle provincies om crisisopvanglocaties in te richten. Vanwege gebrek aan bedden moesten honderden mensen op de grond slapen.

Klaar voor
Normaal zorgt het COA voor de inrichting van een locatie en begeleidt ze de vluchtelingen. Nu is het aan gemeenten om de vluchtelingen te begeleiden en de noodplekken klaar te maken voor bewoning. Het enige dat het COA doet is er voor zorgen dat de vluchtelingen uit Ter Apel naar de locaties worden gebracht. "De gemeente Sittard-Geleen is er klaar voor", zegt een woordvoerder.

Lees ook: Vluchtelingenopvang op vroegere legerbasis in Schinnen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen