Overslaan en naar de inhoud gaan

De ANWB zwaait je dit jaar niet uit bij Knuvelkes

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2020 - 6:31

Vakantiegangers die naar Frankrijk of Italië afreizen de komende weken, hoeven niet te rekenen op een laatste check van de ANWB en BOVAG bij verzorgingsplaats Knuvelkes aan de A2 bij Eijsden.

“Dat soort acties hebben we massaal ingekrompen”, zegt woordvoerder Markus van Tol van de ANWB. Alleen in Breda wordt half juli nog zo’n uitzwaaimoment voor vakantiegangers georganiseerd. De ANWB houdt rekening met een afname van het aantal mensen dat naar het buitenland reist dit jaar. Dat heeft ook gevolgen voor de vakantie-acties in Nederland.

Geen ANWB in Italië
De ANWB stuurde de afgelopen jaren ook eigen teams voor pechhulp naar Frankrijk en Italië. Ook daar wordt paal en perk aan gesteld. “ANWB Pechhulp volgt onze leden. We zijn daarom met fors minder mensen aanwezig in Frankrijk en in Italië zitten we dit jaar zelfs helemaal niet.” Dat betekent niet dat ANWB-leden daar niet geholpen worden als ze onverhoopt pech krijgen. Van Tol: “Daar hebben we goede afspraken over gemaakt.”

Meer inzet in Nederland
De verminderde inzet in het buitenland betekent niet dat de ANWB-medewerkers massaal zelf vakantie kunnen nemen de komende maanden. Er wordt namelijk juist meer inzet verwacht in eigen land. “De mensen die in dit métier werken zullen wel op vakantie kunnen, maar ze zullen ook klaar moeten staan om onze leden te helpen.”

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen