Overslaan en naar de inhoud gaan

De 11devande11de mogelijk toch naar centrum Maastricht

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 15:56

De 11devande11de keert mogelijk toch terug naar het centrum van Maastricht.

Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de gemeente en de Sjeng Kraft Kompenei vrijdagmiddag.

Nieuwe locatie
Niet het Vrijthof of de Markt, maar de Onze Lieve Vrouwewal, aan de Maasboulevard, zou het decor moeten worden van de opening van het carnavalsseizoen. Volgens de gemeente was het overleg over het evenement constructief.

Parkeergarage
Aanvankelijk leek de Onze Lieve Vrouwewal geen optie omdat er onder het terrein een parkeergarage ligt. Die zou een hossend publiek van 10.000 man mogelijk niet kunnen dragen. De Sjeng Kraft Kompenei gaat nu een plan maken om dat probleem te omzeilen.

Als dat plan klaar is gaat de organisatie opnieuw om de tafel met de gemeente Maastricht om de haalbaarheid te bekijken.

MECC
De opening van het carnavalsseizoen werd afgelopen november voor het eerst gehouden in het congrescentrum MECC, maar de organisatie wil graag terug naar het centrum van de stad. De Sjeng Kraft Kompenei was echter te laat met de aanvraag om het evenement op het Vrijthof te organiseren.

Lees ook: ‘11devande11de kan ook op Pinkpopterrein Landgraaf’

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen