Overslaan en naar de inhoud gaan

Day after bij LVK-winnaar Hoondervel

Geplaatst opzaterdag 6 februari 2021 - 14:27

Een andere afterparty dan we zijn gewend. Normaal loopt de hele buurt uit om de LVK-winnaars te feliciteren, maar nu staan alleen de mannen van Hoondervel buiten te glunderen achter een rijtje microfoons.

"We zijn supertrots dat we voor de tweede keer de Bertha Paulissen-trofee hebben gewonnen", vertelt Edgard Geujen trots met de prijs in zijn hand. "Ik had nooit durven dromen dat dit ons zou lukken", vervolgt Bert van Lier. Het gezelschap won met het liedje Dorst is beater mit vrunj het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer.

Lees ook: Hoondervel wint het LVK 2021

Spanning
Het gezelschap volgde de uitslag individueel thuis, live vanaf de bank in Haelen. “Het was heel apart. De spanning was dermate hoog dat ik de helft maar heb meegekregen. Ik zag opeens iemand omhoog springen en toen besefte ik pas dat we gewonnen hadden”, aldus Ralph Bongaerts. “Ik had de leesbril ook niet op”, grapt hij.

LVK-voorzitter Joep Verbugt ging de ochtend na de uitslag langs bij Hoondervel in Haelen om de Bertha Paulissen-trofee uit te reiken.

Video: L1

Feestnummer
De LVK-winnaar won met een feestnummer, zoals het publiek gewend is van Hoondervel. “Over de insteek van het liedje hoefden we niet lang na te denken. Ik denk dat bij Hoondervel maar één ding past, en dat is een feestnummer. Als we iets brengen moet het knallen en feest zijn", zegt Harry Tromp. Daarnaast wil de groep het nummer de komende jaren nog uit volle borst zingen op het podium. "Dan wil je geen liedje hebben over de coronatijd, waaraan je dan steeds herinnerd wordt."

'Dors is baeter met hunj'
Met een knipoog naar de titel van het winnende nummer, deed de groep een oproep met de titel 'Dors is baeter met hunj'. "Door de avondklok mag je nog alleen met een hond de straat op. We hebben allemaal een leenhond kunnen regelen waardoor we de winst toch nog een beetje konden vieren in het dorp", vertelt Roel Schreurs.

Video: L1

Eerdere winnaar
Hoondervel stond al zes keer in de LVK-finale. In 2019 gingen ze ook al eens met de overwinning aan de haal. Destijds met het nummer Groete oet de fieësttent.

Bekijk hier de speech van Hoondervel nadat ze vrijdagavond de LVK-winst binnensleepte.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen